Poleva na zmrzlinu zo slaného karamelu
Foto: polepetko
Inšpiroval som sa receptom z internetu od Youtuberky Cupcake Jemma. Je veľmi jednoduchý, karamel sa nepripaľuje a zvládne ho naozaj každý. Odporúčam vyskúšať spraviť Zobraziť celý popisInšpiroval som sa receptom z internetu od Youtuberky Cupcake Jemma. Je veľmi jednoduchý, karamel sa nepripaľuje a zvládne ho naozaj každý. Odporúčam vyskúšať spraviť a aplikovať na zmrzlinu s horúcimi malinami. Neveril som, že slaný karamel môže chutiť dobre, ale chutí výborne :)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si nerezový hrniec, do ktorého dáme jeden hrnček (250 ml) cukru a 6 lyžíc (100 ml) vody. Varíme, až pokým cukor neskaramelizuje na zlatohnedú farbu. NEMIEŠAME!!!
- 2
Počas varenia cukru si zmiešame 250 ml šľahačkovej smotany s 1 ČL vanilkového extraktu.
- 3
Skaramelizovaný cukor odstavíme, hrniec preložíme na utierku a pomalým stálym prúdom za stáleho miešania pridávame smotanu. POZOR NA PARU!!!
- 4
Do hotového karamelu pridáme čajovú lyžičku (ideálne morskej) soli a dobre premiešame.
- 5
Po miernom vychladnutí prelejeme do fliaš, v ktorých nám karamel vydrží v chladničke asi 2 týždne. Z tejto dávky je cca 450 ml karamelu (2 fľaše od výživy). Používame na zmrzlinu, palacinky, koláče, alebo len tak hedonisticky lyžičkou priamo do pusy :)
Tiež poleva:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Vyšiel pekný. Moje odmerkové lyžice sú také, že 6PL je 100ml :) Aj google udáva, že 1PL je 15ml :) Ale to je jedno, hlavne že vyšiel :)