Foto: danda3
Tento recept som včera našla na stránke Recepty a musela som vyskúšať, ďalší nenásilný spôsob, ako dostať do jedla a do spolustravníkov pohánku.☺
porcie
príprava
Postup
-
1
Pohánku zalejeme 1 hrnčekom vriacej vody, pridáme soľ, trošku oleja a varíme zakryté 6 minút, potom odstavíme, zakryjeme utierkou a necháme postáť. Takto vyzerá po uvarení.
-
2
Mladú cuketu aj so šupou nastrúhame nahrubo, mrkvu na jemno, pridáme nasekaný medvedí cesnak, ak už nie je, tak 2 - 3 strúčiky prelisovaného cesnaku.
-
3
Pridáme pohánku, vajcia, soľ, vňaťku a múku, nie veľa tak 3 - 4 lyžice, premiešame.
-
4
Na rozpálenú panvicu kladieme lyžicou malé kôpky, najskôr si urobte na skúšku jednu placku, lebo mne sa prvé rozpadli, potom ešte pridajte múku. Opečieme na troške oleja z oboch strán. Vyšlo mi 17 placiek.
-
5
Podávame samé so šalátom, alebo s prílohou, sú vynikajúce, pohánku v nich nie je vôbec cítiť.♥
nie som zvyknutý na takéto dobroty.
istotne vyskúšam, len tá ryža k plackám sa mi zdá naviac
@janger Kľudne použi klasický cesnak alebo mladú cibuľku.☺
@arokis Som veľmi rada, že si placky vyskúšala a že chutili.♥
@serena Teším sa.☺
@zvoncek Budem rada, ak vyskúšaš, samozrejme dajú sa jesť aj samotné, ale mne chutia aj s ryžou, je to individuálne.♥