Foto: danda3
Recept mám z kalendára Varíme v znamení MESIACA na tento rok a keďže mi ostal kúsok karfiolu, vyskúšala som a neľutujem, je to veľmi Zobraziť celý popisRecept mám z kalendára Varíme v znamení MESIACA na tento rok a keďže mi ostal kúsok karfiolu, vyskúšala som a neľutujem, je to veľmi chutné jedlo, ktoré vás v týchto chladných dňoch zahreje a samozrejme aj zasýti. Keďže v recepte neboli uvedené množstvá surovín, bola to čistá improvizácia.☺
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ako prvé si dáme variť opláchnutú a scedenú pohánku, zalejeme ju hrnčekom vriacej vody, pridáme trošku soli a oleja a na miernom plameni dusíme 6 minút. Potom vypneme a zakryjeme ju utierkou, kým príde jej čas.
-
2
Surový karfiol si nahrubo nastrúhame ako jablká. Potom ho na troške oleja začneme restovať, pridáme trošku soli a čerstvo zomleté korenie podľa chuti.
-
3
Keď je karfiol upečený do chrumkava, pridáme nahrubo nastrúhané tofu, restujeme za stáleho miešania.
-
4
Pridáme uvarenú pohánku, zmiešame, a
-
5
nasypeme ľanové semienka,
-
6
petržlenovú vňať a cesnak. Ak treba, podľa chuti dosolíme.
-
7
Zmiešame a môžeme podávať buď s chlebom alebo len tak samotné, hodí sa k tomu aj kyslá príloha.
v týždni skúsim-tej jednoduchosti odolať sa nedá..:-)
@marikafil Vieš, že ma tiež napadla brokolica ako jedna z variant, určite to bude dobré.♥