Pohánková trasenica

Autor receptu: danda3

Recept mám z kalendára Varíme v znamení MESIACA na tento rok a keďže mi ostal kúsok karfiolu, vyskúšala som a neľutujem, je to veľmi chutné jedlo, ktoré vás v týchto chladných dňoch zahreje a samozrejme aj zasýti. Keďže v recepte neboli uvedené množstvá surovín, bola to čistá improvizácia.☺

3 - 4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ako prvé si dáme variť opláchnutú a scedenú pohánku, zalejeme ju hrnčekom vriacej vody, pridáme trošku soli a oleja a na miernom plameni dusíme 6 minút. Potom vypneme a zakryjeme ju utierkou, kým príde jej čas.
  2. Surový karfiol si nahrubo nastrúhame ako jablká. Potom ho na troške oleja začneme restovať, pridáme trošku soli a čerstvo zomleté korenie podľa chuti.
  3. Keď je karfiol upečený do chrumkava, pridáme nahrubo nastrúhané tofu, restujeme za stáleho miešania.
  4. Pridáme uvarenú pohánku, zmiešame, a
  5. nasypeme ľanové semienka,
  6. petržlenovú vňať a cesnak. Ak treba, podľa chuti dosolíme.
  7. Zmiešame a môžeme podávať buď s chlebom alebo len tak samotné, hodí sa k tomu aj kyslá príloha.