Pohánková trasenica
Autor receptu: danda3
Recept mám z kalendára Varíme v znamení MESIACA na tento rok a keďže mi ostal kúsok karfiolu, vyskúšala som a neľutujem, je to veľmi chutné jedlo, ktoré vás v týchto chladných dňoch zahreje a samozrejme aj zasýti. Keďže v recepte neboli uvedené množstvá surovín, bola to čistá improvizácia.☺
3 - 4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Ako prvé si dáme variť opláchnutú a scedenú pohánku, zalejeme ju hrnčekom vriacej vody, pridáme trošku soli a oleja a na miernom plameni dusíme 6 minút. Potom vypneme a zakryjeme ju utierkou, kým príde jej čas.
- Surový karfiol si nahrubo nastrúhame ako jablká. Potom ho na troške oleja začneme restovať, pridáme trošku soli a čerstvo zomleté korenie podľa chuti.
- Keď je karfiol upečený do chrumkava, pridáme nahrubo nastrúhané tofu, restujeme za stáleho miešania.
- Pridáme uvarenú pohánku, zmiešame, a
- nasypeme ľanové semienka,
- petržlenovú vňať a cesnak. Ak treba, podľa chuti dosolíme.
- Zmiešame a môžeme podávať buď s chlebom alebo len tak samotné, hodí sa k tomu aj kyslá príloha.