Pofranštené rízky (fotorecept)
Autor receptu: jody
Neviem, čo mám v poslednej dobe s tými francúzmi... :-) No, akokoľvek, toto je ďalšia
varianta kuracích rezňov v cestíčku. Nám veľmi chutili, skúste aj vy.
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäsko prekrojíme naplocho, aby sme nemali hrubé rezne. A dáme variť očistené zemiaky.
- Rezníky ochutíme čerstvo zomletým korením. Ja solím málo, rezne už vôbec nie, ale vy si dosoľte podľa chuti.
- Z vajíčok, vody, múky a soli vypracujeme hustejšie cestíčko, do ktorého nakoniec pridáme provensálske bylinky.
- Tesne pred vyprážaním obalíme mäso v strúhanke, ...
- ...v cestíčku a potom vypražíme vo väčšom množstve oleja. Odkladáme na servítku, aby vypila nadbytočný tuk.
- K uvareným zemiakom pridáme maslo a vňať, hrniec prikryjeme pokrievkou a zatrepeme, čo nám sily stačia.
- No a už len naložíme na taniere a k tomu ešte veľké množstvo čerstvej zeleniny. Dobrú chuť.