Pofranštené rízky (fotorecept)

Autor receptu: jody

Neviem, čo mám v poslednej dobe s tými francúzmi... :-) No, akokoľvek, toto je ďalšia varianta kuracích rezňov v cestíčku. Nám veľmi chutili, skúste aj vy.

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäsko prekrojíme naplocho, aby sme nemali hrubé rezne. A dáme variť očistené zemiaky.
  2. Rezníky ochutíme čerstvo zomletým korením. Ja solím málo, rezne už vôbec nie, ale vy si dosoľte podľa chuti.
  3. Z vajíčok, vody, múky a soli vypracujeme hustejšie cestíčko, do ktorého nakoniec pridáme provensálske bylinky.
  4. Tesne pred vyprážaním obalíme mäso v strúhanke, ...
  5. ...v cestíčku a potom vypražíme vo väčšom množstve oleja. Odkladáme na servítku, aby vypila nadbytočný tuk.
  6. K uvareným zemiakom pridáme maslo a vňať, hrniec prikryjeme pokrievkou a zatrepeme, čo nám sily stačia.
  7. No a už len naložíme na taniere a k tomu ešte veľké množstvo čerstvej zeleniny. Dobrú chuť.