Podhrdlina s fazuľovým ragú na slanine

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
2 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Podhrdlinu očistíme od kože, orežeme prebytočný tuk a nakrájame na kocky. Necháme cez noc marinovať s cesnakom a rascou, nasolenú a okorenenú. Zabalíme do hrubšieho igelitového vrecúška a varíme vo vode horúcej 90 stupňov, kúsky veľkosti 3 x 3 cm asi 100 až 120 minút. Vychladíme.
  2. Bielu fazuľu, napr. limskú alebo perličku, uvaríme do mäkka. Scedíme a necháme schladiť.
  3. Na rezance nakrájanú slaninu spolu so šalotkou orestujeme na panvičke, podlejeme bielym vínom, bravčovým jusom, pridáme fazuľu a redukujeme. Podávame s dijonskou horčicou.