Plnka v hrnčeku k hydine (fotorecept)
Autor receptu: tatranka
Veľmi jednoduchá plnka,ktorá sa vám bude určite k nedeľnému obedu hodiť.
4 porcie |
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Rožky pokrájame na drobno a zakapeme studenou vodou.
- Cibuľku a cesnak nakrájam na drobno a udusím na masle.
- Vlejem do rožkov.Na drobno pokrájam šampiňony ovarím ich horúcou vodou,precedím,nechám odkapať a pridám ku rožkom.Ochutím koreninami a soľou.Pridám celé vajíčka,vňať,pažitku.Premiešam.
Porcelánové poháre vytriem maslom a do nich naplním asi do tri-štvrtiny plnku.
Dám do horúcej vody v hrnčekoch variť.Nezakrývam.Trvá to asi 20-25 minút.
- Uvarenú plňacinu vyklopím.Keď sa trochu schladí,pokrájam a podávam ako prílohu.
/ Niekedy ku tejto zmesi pridám hydinovú pečienku./ No tento krát som ju nepridávala.
Plnka je chutná aj na studeno.Tiež sa dá obaliť v troj-obale a chutí ako rezník.
- Tu je vychladená a pripravená na servírovanie.
- My sme mali v nedeľu kačicu na hubách a k nej ako prílohu aj túto plnku,s opekanými zemiakmi.
- A tu časť chutného obedíka s plnkou.