Plnka v hrnčeku k hydine (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Veľmi jednoduchá plnka,ktorá sa vám bude určite k nedeľnému obedu hodiť.

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Rožky pokrájame na drobno a zakapeme studenou vodou.
  2. Cibuľku a cesnak nakrájam na drobno a udusím na masle.
  3. Vlejem do rožkov.Na drobno pokrájam šampiňony ovarím ich horúcou vodou,precedím,nechám odkapať a pridám ku rožkom.Ochutím koreninami a soľou.Pridám celé vajíčka,vňať,pažitku.Premiešam. Porcelánové poháre vytriem maslom a do nich naplním asi do tri-štvrtiny plnku. Dám do horúcej vody v hrnčekoch variť.Nezakrývam.Trvá to asi 20-25 minút.
  4. Uvarenú plňacinu vyklopím.Keď sa trochu schladí,pokrájam a podávam ako prílohu. / Niekedy ku tejto zmesi pridám hydinovú pečienku./ No tento krát som ju nepridávala. Plnka je chutná aj na studeno.Tiež sa dá obaliť v troj-obale a chutí ako rezník.
  5. Tu je vychladená a pripravená na servírovanie.
  6. My sme mali v nedeľu kačicu na hubách a k nej ako prílohu aj túto plnku,s opekanými zemiakmi.
  7. A tu časť chutného obedíka s plnkou.