Plnený sladký zemiak (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Pridavam jeden z dalsich mojich dietnych receptov. Sladke zemiaky obsahuju vitamin A, C, E, magnezium, draslik a su bohate na antioxidenty. 100g sladkeho zemiaka ma 123 Kalorii.

10 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Sladky zemiak som ocistila, potrela lyzicou oleja a posolila. Dala som ho do misky na pecenie a piekla som ho vo vyhriatej rure 180C 40 minut.
  2. Medzitym ako sa zemiak piekol, na oleji som si oprazila nakrajanu cibulu so struckom cesnaku. K oprazenej cibule som pridala osupanu nakrajanu paradajku.
  3. Tieto dve nasledujuce fotky mi nevysli, lebo sa z paradajky parilo. Na buduce uz viem, ze ked budem fotit musim panvicu odlozit zo sporaka. Tak k oprazenej paradajke som pridala fazulu. Bola to fazula z konzervy, pomiesane styri druhy fazuly s cicerom.
  4. K fazuly som potom este pridala na drobno nakrajany spenat. Trochu som to posolila, premiesala a prikryla som to, aby sa spenat sparil. Panvicu som odtiahla na bok sporaka a tak som to nechala chvilu postat. Nakoniec som do hotovej fazulovej omacky zamiesala na drobno nasekanu bazalku.
  5. Upeceny zemiak som prekrojila po dlzke
  6. a naplnila som ho fazulovou omackou. Kto chce moze si vrch posypat na drobno nastruhanym syrom.