Plnený morčací rezeň s cuketami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Polovicu každého rezňa obložíme šunkou. Rajčiny nakrájame na plátky, rozdelíme ich na šunku a zakryjeme plátkom syra. Takto obložený rezeň priklopíme druhou polovicou mäsa. Okraje rezňov spojíme špáradlami, aby plnka pri pečení nevytiekla. Cibuľu nakrájame na prúžky a cukety na menšie, rovnako veľké kúsky.
  2. V hrnci rozohrejeme maslo a cibuľu urestujeme dozlata. Pridáme cukety a spoločne dusíme asi 5 minút. Takto pripravenú zeleninu nakoniec dochutíme korením a soľou. Na panvici rozpálime olej a rezne na ňom opekáme z oboch strán domäkka. Ochutíme ich podľa potreby soľou a korením.
  3. Mäso so zeleninou naservírujeme na taniere a podávame s bielym chlebom alebo hranolčekmi a tatárskou omáčkou.