Plnený morčací rezeň s cuketami
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Polovicu každého rezňa obložíme šunkou. Rajčiny nakrájame na plátky, rozdelíme ich na šunku a zakryjeme plátkom syra. Takto obložený rezeň priklopíme druhou polovicou mäsa. Okraje rezňov spojíme špáradlami, aby plnka pri pečení nevytiekla. Cibuľu nakrájame na prúžky a cukety na menšie, rovnako veľké kúsky.
- V hrnci rozohrejeme maslo a cibuľu urestujeme dozlata. Pridáme cukety a spoločne dusíme asi 5 minút. Takto pripravenú zeleninu nakoniec dochutíme korením a soľou. Na panvici rozpálime olej a rezne na ňom opekáme
z oboch strán domäkka. Ochutíme ich podľa potreby soľou a korením.
- Mäso so zeleninou naservírujeme na taniere a podávame s bielym chlebom alebo hranolčekmi a tatárskou omáčkou.
|