Plnený list čínskej kapusty

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na panvici na oleji podusíme do mäkka cibuľu a rozdrvený cesnak, pridáme nasolené a okorenené mleté bravčové mäso a spolu dusíme do mäkka.
  2. Do teplej pripravenej zmesi primiešame zemiaky, na jemnejšie nakrájanú papriku, fazuľu, hrášok a premiešame. Päť minút spolu dusíme.
  3. Nachystáme umyté a osušené listy kapusty, alebo kelu, prípadne šalátu, lyžicou do nich navrstvíme pripravenú zmes, pridáme kokteilové paradajky a feferónky a list zakrútime, prípadne previažeme špagátikom, poukladáme na vymastený plech. Zvrchu natrieme olejom aj samotné listy a dáme piecť do rúry na 30–35 minút pri teplote 220 0C.