Plnený kačací alebo husací krk

Autor receptu: dogagador

Ako deti sme nemali radi plnku do kurata, kacice, ci husi. Neskor, ked uz sme boli dospele a financna situacia tym padom dovolila, ze mama mohla kupit z casu na cas aj drahsiu hydinu, neoddelitelnou sucastou takeho uzasneho obeda bol aj plneny krk.

20 minút
príprava
40-50 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. pecienku naskrabkat a dat do misy, pridat nadrobno pokrajanu cibulu, korenie, vajco, sol, brezle a podla chuti petrzlenovu vnat, vsetko spolu dobre premiesat a vytvorit nerozpadavajucu sa hmotu. podla potreby pridat vajco, alebo brezle.
  2. kozu z krku dobre ocistit, zlozit na polovicu a zasit ako vreco. nechat otvor na plnenie a potom naplnit masou z pecienok a otvor zasit.
  3. prilozit ku kacicke/husi do pekaca a piect, kym koza nie je pekna, chrumkavo vyzerajuca. samozrejme, pocas pecenia otacat a polievat. upecenu vybrat na tanierik, nechat vychladnut, dat do chladnicky a prehltat slinky. na veceru vybrat z chladnicky, vytianut nit ( iba potiahnut za jeden koniec, ona sa vyvlecie cela :-), nakrajat ako salam na kruzky, podavat s chlebom a vinom.
  4. ps: do plnky mozno pridat nadrobno pokrajane srdiecko a zaludok z kacice/husi, chuti to super a aj to pekne vyzera na reze. foto pridam, ked budem robit kacicku