Plnený husací krk (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Už dlhšiu dobu som mala v pláne spraviť plnený husací krk. Dnes som ho konečne spravila.Podávala som ho s opečenými zemiakmi a s cviklou. Plnka je tmavšia , lebo som dala aj tmavé pečivo .

Postup

  1. Husací krk som umyla , dočistila. Potom som ho prevrátila ,zo širšieho konca som dala dole tuk. Ten som pridala do nádoby , v ktorej ho budem piecť , aby sa vyškvaril.
  2. Nakrájala som si pečivo.Pridala som soľ , mleté čierne korenie , majoránku , veľa vňaťky z petržlenu.
  3. V mlieku som rozhabarkovala 4 domáce vajíčka.
  4. Na 1 pl husacej masti som usmažila cibuľku , potom som pridala pretlačený cesnak.Teraz by sa zišlo pridať kúsok husacej pečienky , no tú som doma nemala.
  5. Tu je pripravené mlieko s vajíčkami.Naliala som ho ma nakrájané pečivo, Dobre premiešala.
  6. Plnkou som naplnila husací krk.Aby mi pri pečení plnka nevytiekla , tak som konce zopla uhlicami.
  7. Vložila som ho do jenského skla , kde ho budem piecť.Pridala som aj obratý tuk. Podliala som ho asi 50 ml vody.Piekla som ho odkryté.Keď bola jedna strana upečená , otočila som ho a piekla ďalej.
  8. Zemiaky uvarené v šupke som nakrájala na kolieska. Opiekla som ich na husacej masti.
  9. Najprv som si chcela spraviť kurací rezeň s majonézovým šalátom, no keďže sa mi podarilo spraviť viac plnky ako bolo treba na naplnenie krku , tak som improvizovala.
  10. Formu od srnčieho chrbta som vystlala papierom na pečenie , obložila som ho plátkami mäsa , ktoré som osolila , okorenila. Na to plnka , navrch znovu plátky masa.
  11. Tu je upečený husací krk.