Plnený a zapečený rožok (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Tieto rožky robím vždy, keď pečiem mäsový koláč s lístkového cesta a ostáva mi plnka. Tieto rožky sa hodia na pohostenie pre návštevu, alebo na večeru. A ráno sa môže znovu ohriať na raňajky.

6
porcií
15 minút
príprava
35 - 40 minút
na 180°C °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravím si suroviny. Kečup a cibuľka tam chýba. Až keď som začal robiť som to mal na druhom stole. Papriky, slaninku a mladú cibuľku krájame na drobno. Syr strúham na malých okách. Očistený cesnak pretlačím cez lis. Všetko to dám do misy na miešanie. Plus kečup ostrý.
  2. Rožky používam staršie. Odrežem s nich tenký vrch. Stred vyberiem a ten pridám do misy na miešanie.
  3. Všetky suroviny aj striedka z rožkov, plus čerstvo mleté korenie, s mletou červenou paprikou a surovými vajíčkami (pokiaľ možno bez škrupiny) vymiešam spolu. Tato dávka mi vidá na 6 rožkov grahamových 90 gramových.
  4. Spodnú časť rožka natriem horčicou. Ja dávam dijonskú, lebo je ostrá. Kto nechce ostré, dá plnotučnú. Na to dám vrstvu pripravenej zmesi.
  5. Priložím vrchnú časť rožku a zabalím do alobalu. Takto zabalené rožky dám do rúry na mriežku na 35 - 40 minút na 180° C piecť. Závisí to od typu rúry.
  6. Po vybalení rožky krásne voňajú a sú chrumkavé. Ako hovoria niektorí, nebíčko v papuľke. Výhodu to ma v tom alobale, menej riadov a odbalíte si len toľko, koľko zjete. Ostatné si na druhy krát dáte ohriať a máte znovu čerstvé.
  7. Tu je ten mäsový koláč, na ktorý tú istú plnku používam. Dávam ju medzi lístkové cesto na pekáči. A potom zapiecť na 180° C tak na 25 - 30 minút. Je to tiež ohromné, robím to ku kyslej šošovici. Tak aj Vám želám dobrú chuť a nebíčko v papuľke.