Plnený a zapečený rožok (fotorecept)
Autor receptu: patroveckypitrs
Tieto rožky robím vždy, keď pečiem mäsový koláč s lístkového cesta a ostáva mi plnka.
Tieto rožky sa hodia na
pohostenie pre návštevu, alebo na večeru. A ráno sa môže znovu ohriať na raňajky.
6 porcií |
15 minút príprava |
35 - 40 minút na 180°C °C |
Postup
- Pripravím si suroviny. Kečup a cibuľka tam chýba. Až keď som začal robiť som to mal na druhom stole. Papriky, slaninku a mladú cibuľku krájame na drobno. Syr strúham na malých okách. Očistený cesnak pretlačím cez lis. Všetko to dám do misy na miešanie. Plus kečup ostrý.
- Rožky používam staršie. Odrežem s nich tenký vrch. Stred vyberiem a ten pridám do misy na miešanie.
- Všetky suroviny aj striedka z rožkov, plus čerstvo mleté korenie, s mletou červenou paprikou a surovými vajíčkami (pokiaľ možno bez škrupiny) vymiešam spolu. Tato dávka mi vidá na 6 rožkov grahamových 90 gramových.
- Spodnú časť rožka natriem horčicou. Ja dávam dijonskú, lebo je ostrá. Kto nechce ostré, dá plnotučnú. Na to dám vrstvu pripravenej zmesi.
- Priložím vrchnú časť rožku a zabalím do alobalu. Takto zabalené rožky dám do rúry na mriežku na 35 - 40 minút na 180° C piecť. Závisí to od typu rúry.
- Po vybalení rožky krásne voňajú a sú chrumkavé. Ako hovoria niektorí, nebíčko v papuľke. Výhodu to ma v tom alobale, menej riadov a odbalíte si len toľko, koľko zjete. Ostatné si na druhy krát dáte ohriať a máte znovu čerstvé.
- Tu je ten mäsový koláč, na ktorý tú istú plnku používam. Dávam ju medzi lístkové cesto na pekáči. A potom zapiecť na 180° C tak na 25 - 30 minút. Je to tiež ohromné, robím to ku kyslej šošovici. Tak aj Vám želám dobrú chuť a nebíčko v papuľke.