Plnené zemiaky so šmakounom (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Ľahký variant plnených zemiakov.

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny. Žemle nakrájame a zalejeme mliekom.
  2. Deň vopred namočené sušené huby uvaríme. Potom ich scedíme.
  3. Cibuľu pokrájame najemno a na rozpálenom oleji ju necháme zosklovatieť.
  4. Pridáme na kusky nakrájaný šmakoun a uvarené huby. Pražíme na miernom ohni.
  5. Pridáme v mlieku napučané žemle, osolíme, okoreníme. Zalejeme rozšľahanými vajiíčkami. Miešame kým nevznikne hustejšia praženica.
  6. K praženici pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
  7. Surové zemiaky očistíme a ostrou lyžičkou vyberieme vnútro. Do každého zemiaku vložíme kúsok ementálu
  8. a naplníme vajíčkovou hmotou.
  9. Zemiaky uložíme do vhodnej nádoby
  10. a zalejeme smotanou (ja som ju ochutila bylinkovou soľou). Nádobu prikryjeme a v dobre vyhriatej rúre dusíme do zmäknutia. Na záver ešte necháme zemiaky odokryté dopiecť cca 10 minút.