Plnené zemiaky so šmakounom (fotorecept)
Autor receptu: zirafninka1
Ľahký variant plnených zemiakov.
Postup
- Pripravíme si suroviny. Žemle nakrájame a zalejeme mliekom.
- Deň vopred namočené sušené huby uvaríme. Potom ich scedíme.
- Cibuľu pokrájame najemno a na rozpálenom oleji ju necháme zosklovatieť.
- Pridáme na kusky nakrájaný šmakoun a uvarené huby. Pražíme na miernom ohni.
- Pridáme v mlieku napučané žemle, osolíme, okoreníme. Zalejeme rozšľahanými vajiíčkami. Miešame kým nevznikne hustejšia praženica.
- K praženici pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
- Surové zemiaky očistíme a ostrou lyžičkou vyberieme vnútro. Do každého zemiaku vložíme kúsok ementálu
- a naplníme vajíčkovou hmotou.
- Zemiaky uložíme do vhodnej nádoby
- a zalejeme smotanou (ja som ju ochutila bylinkovou soľou). Nádobu prikryjeme a v dobre vyhriatej rúre dusíme do zmäknutia. Na záver ešte necháme zemiaky odokryté dopiecť cca 10 minút.