Plnené šunkové batôžky

Autor receptu: avanka

Vynikajúce jedlo, ktorého príprava je variabilná, namiesto vyprážania zapekanie, do plnky si môžete dať, čo len chcete, a vždy chutí...

2
porcie
15 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. šunku si rozložíme na kuchynskú linku, ja som použila obdĺžnikovú, na ňu dáme plátok syra a opäť plátok šunky.
  2. na troške oleja si podusíme na plátky pokrájané šampiňóny, keď sú skoro hotové, pridáme k nim na plátky pokrájaný cesnak, chvíločku podusíme, aby sa odparila šťava a necháme vychladnúť. Na predpripravenú šunku so syrom lyžičkou poukladáme kôpky plnky, zvinieme, zopneme špáradlom.
  3. Každý batôžtek obalíme v osolenom rozšľahanom vajíčku a strúhanke a vypražíme na rozohriatom oleji. Podávame so zemiakmi a kečupom alebo tatárskou omáčkou....