Foto: mata3636
Ďalšia variácia na sóju, u mojich detí veľmi obľúbená.
Postup
-
1
V surovinách som neudala presné množstvá, každý si pripraví toľko podľa toho, akí ste jedáci. Niekomu stačia dva plátky, niekto zbodne aj päť :)) Sójové plátky dáme variť do osolenej vody, pridáme 1dl mlieka, varíme 30 minút, necháme v tej istej vode vychladiť. To s tým mliekom som si prečítala na jednom blogu, že vraj to zlepší chuť plátkov. Vyskúšala som, rozdiel som necítila. Zlé to ale nebolo.
-
2
Vychladnuté plátky opatrne, ale dôkladne vyžmýkame. Pozdĺžne narežeme, ale nie až do konca. Do vzniknutej kapsy vložíme plátok syra a šunky, zatvoríme a obalíme v trojobale. Ja si prácu zjednodušujem a urobím si riedke cestíčko z vajíčka, trochy mlieka a hladkej múky. Potom už neobaľujem zvlášť v hladkej múke, len v cestíčku a strúhanke. Obalené plátky vyprážame na oleji.
-
3
Podávame so zemiakmi. U nás v zime zemiaková kaša, v lete nové zemiačky na masielku s cibuľkou a petržlenovou vňaťou. No a samozrejme čerstvý zeleninový šalát k tomu. Dnes sme mali kapustový s mrkvou. Na toto jedlo je mnoho variácií, pridávam niekoľko: plátky obaliť v zemiakovom cestíčku, alebo v jednoduchom cestíčku z mlieka, vajec a hladkej múky, alebo do cestíčka nastrúhame tvrdý syr, alebo do cestíčka pridáme sezamové semienka, alebo do strúhanky pridáme nastrúhaný syr, alebo plátky naplníme nivou a obalíme v trojobale. Všetky možnosti sú veľmi chutné.
Diskusia k receptu