Plnené sójové plátky

mata3636 - fotkamata3636, 9. apríla 2011
Plnené sójové plátky
Foto: mata3636

Ďalšia variácia na sóju, u mojich detí veľmi obľúbená.

Suroviny

1 balíček
1 dl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V surovinách som neudala presné množstvá, každý si pripraví toľko podľa toho, akí ste jedáci. Niekomu stačia dva plátky, niekto zbodne aj päť :)) Sójové plátky dáme variť do osolenej vody, pridáme 1dl mlieka, varíme 30 minút, necháme v tej istej vode vychladiť. To s tým mliekom som si prečítala na jednom blogu, že vraj to zlepší chuť plátkov. Vyskúšala som, rozdiel som necítila. Zlé to ale nebolo.

    Plnené sójové plátky - obrázok 1
  2. 2

    Vychladnuté plátky opatrne, ale dôkladne vyžmýkame. Pozdĺžne narežeme, ale nie až do konca. Do vzniknutej kapsy vložíme plátok syra a šunky, zatvoríme a obalíme v trojobale. Ja si prácu zjednodušujem a urobím si riedke cestíčko z vajíčka, trochy mlieka a hladkej múky. Potom už neobaľujem zvlášť v hladkej múke, len v cestíčku a strúhanke. Obalené plátky vyprážame na oleji.

    Plnené sójové plátky - obrázok 2
  3. 3

    Podávame so zemiakmi. U nás v zime zemiaková kaša, v lete nové zemiačky na masielku s cibuľkou a petržlenovou vňaťou. No a samozrejme čerstvý zeleninový šalát k tomu. Dnes sme mali kapustový s mrkvou. Na toto jedlo je mnoho variácií, pridávam niekoľko: plátky obaliť v zemiakovom cestíčku, alebo v jednoduchom cestíčku z mlieka, vajec a hladkej múky, alebo do cestíčka nastrúhame tvrdý syr, alebo do cestíčka pridáme sezamové semienka, alebo do strúhanky pridáme nastrúhaný syr, alebo plátky naplníme nivou a obalíme v trojobale. Všetky možnosti sú veľmi chutné.

    Plnené sójové plátky - obrázok 3

Diskusia k receptu

24 komentárov k receptu
@pirosinka - vyskúšaj, podľa mňa neoľutuješ. keď budeš niečo vyprážať, prihoď 2-3 plátky, okoštujte a uvidíte, či sa to u vás ujme. môj muž, ktorý je skôr "mäsožravec", má toto jedlo veľmi rád. aj keď prvýkrát, keď som to varila, tak sa tváril všelijako, keď videl tie suché plátky, že vraj: toto bude na obed?! ale nakoniec sa oblizoval, naučila som ho sóju jesť a teraz máme sóju raz v týždni na obed. samozrejme, nie vyprážanú. :))
fuu, toto som davno nejedla :) ja dovnutra este davam aj trochu bambina :) ale to mlieko pri vareni teda nechapem... nepisalo sa na tom blogu, aky efekt to malo mat?
mlieko je zbytočné..chuť nespraví žiadnu, akurát prihára ... pre zlepšenie chuti treba dať do vody radšej vegetu, alebo akýkoľvek bujón, prípadne sójovú omáčku
@MATA3636 "Ja si prácu zjednodušujem a urobím si riedke cestíčko z vajíčka, trochy mlieka a hladkej múky."...TOTO MA ZAUJALO, lebo ja to robím presne tak isto. Hlavne pri obaľovaní brokolice, karfiolu, sa takto výborne pracuje. Cestíčko sa kvalitne obalí, potom už iba do strúhanky a je to. Sójové plátky používam aj ja. Nech sa ti darí:-))
Práve chrúmem vyprážané sójové plátky. Síce som dával ale syr, ale aj tak sú chutné. Pripravovala som sa na to roky, no odrádzalo ma to prekrojenie. A ono ejhľa, nie je to nič zložité. Vďaka za recept.

Pridaj komentár k receptu: