Plnené sójové plátky

Autor receptu: mata3636

Ďalšia variácia na sóju, u mojich detí veľmi obľúbená.

Postup

  1. V surovinách som neudala presné množstvá, každý si pripraví toľko podľa toho, akí ste jedáci. Niekomu stačia dva plátky, niekto zbodne aj päť :)) Sójové plátky dáme variť do osolenej vody, pridáme 1dl mlieka, varíme 30 minút, necháme v tej istej vode vychladiť. To s tým mliekom som si prečítala na jednom blogu, že vraj to zlepší chuť plátkov. Vyskúšala som, rozdiel som necítila. Zlé to ale nebolo.
  2. Vychladnuté plátky opatrne, ale dôkladne vyžmýkame. Pozdĺžne narežeme, ale nie až do konca. Do vzniknutej kapsy vložíme plátok syra a šunky, zatvoríme a obalíme v trojobale. Ja si prácu zjednodušujem a urobím si riedke cestíčko z vajíčka, trochy mlieka a hladkej múky. Potom už neobaľujem zvlášť v hladkej múke, len v cestíčku a strúhanke. Obalené plátky vyprážame na oleji.
  3. Podávame so zemiakmi. U nás v zime zemiaková kaša, v lete nové zemiačky na masielku s cibuľkou a petržlenovou vňaťou. No a samozrejme čerstvý zeleninový šalát k tomu. Dnes sme mali kapustový s mrkvou. Na toto jedlo je mnoho variácií, pridávam niekoľko: plátky obaliť v zemiakovom cestíčku, alebo v jednoduchom cestíčku z mlieka, vajec a hladkej múky, alebo do cestíčka nastrúhame tvrdý syr, alebo do cestíčka pridáme sezamové semienka, alebo do strúhanky pridáme nastrúhaný syr, alebo plátky naplníme nivou a obalíme v trojobale. Všetky možnosti sú veľmi chutné.