Plnené sedliacke koleno

Autor receptu: redakcia

6
porcií
35 minút
príprava
130 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bravčové koleno vykostíme, vnútro jemne vytrieme soľou a cesnakom, naplníme pripravenou plnkou a celým jemným párkom. Takto upravené bravčové koleno zabalíme do alobalu a pomaly pečieme.
  2. Pred dopečením vybalíme z alobalu, kožu narežeme vo vzdialenosti asi 5 cm od seba, osolíme a necháme dopiecť na masti do ružova. Koleno už nepodlievame, výpek podávame prírodný.
  3. Bravčové pliecko zomelieme, pridáme vajce, nasekanú pažítku, muškátový orech, korenie a soľ. Všetko vymiešame do jemnej konzistencie. Ako prílohu podávame zemiakovú kašu alebo zemiaky, prípadne rôzne druhy zeleninových šalátov.