Plnené šampiňóny

Plnené šampiňóny portobello (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Verzia plneného a zapekaného portobella, ktorá nielen chutí, ale aj dobre vyzerá.

3
porcie
15 minút
príprava
25 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Z húb odstránime zvyšky nožičiek. Vymastíme pekáč olejom a huby uložíme vedľa seba.
  2. Do každého klobúka vložíme hrubší plátok slaniny (dĺžku prispôsobíme veľkosti klobúka huby).
  3. Syr nastrúhame nahrubo a nasypeme do klobúkov tak, aby v strede ostala jamka.
  4. Do jamôk opatrne vyklepneme vajcia tak, aby sa žĺtok nerozlial.
  5. Pekáč vložíme do rúry a na 160 °C pečieme, kým žĺtky nestuhnú.
  6. Podávame teplé so zeleninou a s plátkom chleba.