Plnené šampiňóny
Plnené šampiňóny portobello (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Verzia plneného a zapekaného portobella, ktorá nielen chutí, ale aj dobre vyzerá.
3 porcie |
15 minút príprava |
25 minút na 160 °C |
Postup
- Z húb odstránime zvyšky nožičiek.
Vymastíme pekáč olejom a huby uložíme vedľa seba.
- Do každého klobúka vložíme hrubší plátok slaniny (dĺžku prispôsobíme veľkosti klobúka huby).
- Syr nastrúhame nahrubo a nasypeme do klobúkov tak, aby v strede ostala jamka.
- Do jamôk opatrne vyklepneme vajcia tak, aby sa žĺtok nerozlial.
- Pekáč vložíme do rúry a na 160 °C pečieme, kým žĺtky nestuhnú.
- Podávame teplé so zeleninou a s plátkom chleba.