Plnené pstruhy (fotorecept)
Autor receptu: marianne
Môj obľubený recept s čerstvými bylinkami.Väčšinou ich robievame v alobale a v pahrebe so zemiakmi,ale teraz išli na pekáč....Fotka bola robená narýchlo,lebo hlady boli veľké,ale hádam, dá sa:-))
2 porcie |
20 minút príprava |
20-25 minút na 180-200 °C |
Postup
- Pstruhy očistíme,vypitveme,hlavy neodrežeme a umyjeme.Osolíme,polejeme olejom(ja som dala olivový) pokvapkáme citronovou šťavou a necháme na chladnom mieste postáť aspoň pol hodinky.
- Očistenú cibuľu nadrobno posekáme,pridáme nadrobno pokrájané rajčiaky,papriku a posekanú čerstvú petržlenovú vňať.Všetko posolíme.
- Touto zmäsou naplníme pstruhy,vložime vetvičku čerstvého oregána,obložíme plátkami masla,a položíme na zvyšok pokrájanej zeleninky.Ešte zakvapkáme citronom a dáme piecť na 20-25 min. do rúry vo vymastenom pekáčiku maslom.
- Podávame s chlebíkom alebo zemiakmi a bielým vínkom CHARDONNAY.