Plnené pstruhy (fotorecept)

Autor receptu: marianne

Môj obľubený recept s čerstvými bylinkami.Väčšinou ich robievame v alobale a v pahrebe so zemiakmi,ale teraz išli na pekáč....Fotka bola robená narýchlo,lebo hlady boli veľké,ale hádam, dá sa:-))

2
porcie
20 minút
príprava
20-25 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Pstruhy očistíme,vypitveme,hlavy neodrežeme a umyjeme.Osolíme,polejeme olejom(ja som dala olivový) pokvapkáme citronovou šťavou a necháme na chladnom mieste postáť aspoň pol hodinky.
  2. Očistenú cibuľu nadrobno posekáme,pridáme nadrobno pokrájané rajčiaky,papriku a posekanú čerstvú petržlenovú vňať.Všetko posolíme.
  3. Touto zmäsou naplníme pstruhy,vložime vetvičku čerstvého oregána,obložíme plátkami masla,a položíme na zvyšok pokrájanej zeleninky.Ešte zakvapkáme citronom a dáme piecť na 20-25 min. do rúry vo vymastenom pekáčiku maslom.
  4. Podávame s chlebíkom alebo zemiakmi a bielým vínkom CHARDONNAY.