Plnené pizza štangle s cesnakovým dressingom (fotorecept)
Autor receptu: medovnicek
Recept som získala na: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=50555
4 porcie |
15 minút na 250 °C |
Postup
- Do misy nasypeme múku, vyhĺbime jamku, pridáme cukor, rozdrobené droždie a vlažnú vodu. Necháme vzísť kvások.
- Pridáme olej, soľ, oregáno a zvyšok vlažnej vody. Tú pridávame podľa hustoty cesta.
- Spracujeme rukami, miesime cca 10 minút. Vytvarujeme bochník, zakryjeme a necháme na teplom mieste cca 1 hodinu kysnúť.
- Po vykysnutí by sa cesto nemalo lepiť, malo by byť vláčne. Rozdelíme ho na štyri časti.
- Každú časť vyvaľkáme a plníme podľa chuti. Ja som spodnú časť potrela domácou paprikovou nátierkou, posypala nakrájanou šunkou, pokládla zaváranými šampiňónmi a posypala strúhaným tvrdým syrom.
- Zvinieme do závinu - štangle a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Povrch štanglí potierame olivovým olejom, v ktorom sme roztlačili cesnak.
- Pečieme pri najvyššej teplote - 250 C cca 15 minút.
- Podáme ich s cesnakovým dressingom: biely jogurt alebo kyslú smotanu rozmiešame s pretlačeným cesnakom a dochutíme soľou a mletým čiernym korením.