Plnené pečené portobello (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Kúpila som portobello, naplnila som tým, čo máme radi a upiekla, inšpirovala som sa
francúzskou kuchyňou.
4 porcie |
20 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Na jemno som posekala petržlenovú vňať a ostrým nožom som naškriabala kuraciu pečeň.
- Pokrájala som na jemno cibuľu, portobello som poutierala vlhkou handričkou, zavila nečistôt a odstránila som z nich nožičku.
- Pokrájala som nožičky na malé kocky a štipľavú papričku na malé kúsky.
- Môj priateľ mi priniesol údenú slaninu z mangalice, je jemnučká ako masielko a má úžasnú údenú chuť, pokrájala som ju na kocky, opražila som ju na oleji s orestovanou cibuľou,...
- ...pridala som pokrájané nožičky portobella, naškriabanú kuraciu pečeň,..
- ...okorenila som čerstvo mletým čiernym korením, pridala som soľ, jeden prelisovaný strúčik cesnaku a premiešala, na záver som pridala jedno rozšľahané vajce, znovu premiešala a všetko som nechala úplne vychladnúť.
- Primiešala som petržlenovú vňať a plnka bola hotová.
- Portobello som vložila do pekáčika s olejom, vnútro som osolila a okorenila čerstvo mletým čiernym korením...
- ...hlavičky portobella som naplnila pripravenou plnkou...
- ..a piekla som ich pri teplote 180 stupňov C asi 25 minút.
- Posypala som ich strúhaným syrom gouda, ktorý sa vplyvom zbytkového tepla čiastočne rozpustí a servírovala som ich na šaláte Lollo bionda, ktorý som jemne osolila , pokvapkala citrónovou šťavou a extrapanenským olivovým olejom, ako prílohu som podávala bagetu opečenú na olivovom oleji a potrela som ju cesnakom, prílohou môžu byť aj na masle pečené zemiaky alebo chlieb.
- Pohľad zblízka: na obrázku je dobre vidno, ako sa syr čiastočne rozpustil, portobello je pekne prepečené, plnka bola už hotová, ide o veľmi chutné a rýchle jedlo, ktoré sa môže podávať samostatne ako ľahký obed či večera alebo v polovičnej dávke ako výborné teplé predjedlo alebo pohostenie pre priateľov k vínu.