Plnené pečené portobello (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Kúpila som portobello, naplnila som tým, čo máme radi a upiekla, inšpirovala som sa francúzskou kuchyňou.

4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Na jemno som posekala petržlenovú vňať a ostrým nožom som naškriabala kuraciu pečeň.
  2. Pokrájala som na jemno cibuľu, portobello som poutierala vlhkou handričkou, zavila nečistôt a odstránila som z nich nožičku.
  3. Pokrájala som nožičky na malé kocky a štipľavú papričku na malé kúsky.
  4. Môj priateľ mi priniesol údenú slaninu z mangalice, je jemnučká ako masielko a má úžasnú údenú chuť, pokrájala som ju na kocky, opražila som ju na oleji s orestovanou cibuľou,...
  5. ...pridala som pokrájané nožičky portobella, naškriabanú kuraciu pečeň,..
  6. ...okorenila som čerstvo mletým čiernym korením, pridala som soľ, jeden prelisovaný strúčik cesnaku a premiešala, na záver som pridala jedno rozšľahané vajce, znovu premiešala a všetko som nechala úplne vychladnúť.
  7. Primiešala som petržlenovú vňať a plnka bola hotová.
  8. Portobello som vložila do pekáčika s olejom, vnútro som osolila a okorenila čerstvo mletým čiernym korením...
  9. ...hlavičky portobella som naplnila pripravenou plnkou...
  10. ..a piekla som ich pri teplote 180 stupňov C asi 25 minút.
  11. Posypala som ich strúhaným syrom gouda, ktorý sa vplyvom zbytkového tepla čiastočne rozpustí a servírovala som ich na šaláte Lollo bionda, ktorý som jemne osolila , pokvapkala citrónovou šťavou a extrapanenským olivovým olejom, ako prílohu som podávala bagetu opečenú na olivovom oleji a potrela som ju cesnakom, prílohou môžu byť aj na masle pečené zemiaky alebo chlieb.
  12. Pohľad zblízka: na obrázku je dobre vidno, ako sa syr čiastočne rozpustil, portobello je pekne prepečené, plnka bola už hotová, ide o veľmi chutné a rýchle jedlo, ktoré sa môže podávať samostatne ako ľahký obed či večera alebo v polovičnej dávke ako výborné teplé predjedlo alebo pohostenie pre priateľov k vínu.