Foto: izabella929
U nás obľúbené jedlo.Robím ho často, je to rýchle a aj lacné jedlo.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv si v malom množstve mlieka rozmiešam vajce,múku na hustú kašu, s prilievaním mlieka a vody.Potom , keď je cesto dostatočne husté na palacinky, pridám soľ, cukor a doladím podľa chuti.My máme radi menej sladké.Ja nepridávam do cesta olej, ale sú takí, čo ho pridajú.Palacinkové cesto nechám stáť aspoň 2 hodiny.Potom rozohrejem panvicu/palacinkárku/ a potriem ju mašlovačkou olejom. Na horúcu panvicu lejem palacinkové cesto od okraja smerom do stredu a na všetky strany tak, aby sa roztieklo rovnomerne všade.Pečiem ho krátko, keď sa vrch orosí, tak už aj ho otáčam na druhú stranu.Nerobím tmavohnedé palacinky..
-
2
Po upečení, ich ukladám na tanier a zakryjem druhým tanierom, aby zostali teplé.Potieram ich lekvárom, tvarohovou plnkou aj smotanou.Najradšej ich máme posypané kakaom a cukrom..dobrú chuť.
Diskusia k receptu