Plnené morčacie stehno

Autor receptu: vojna

Ako využiť morčacie stehno horné aby bolo diétne a dobré.

8-10
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Urobíme si nálev z rychlosoli, medu a vody.
  2. Morčacie stehno oderieme z kože poprípade vykostíme a orežeme ho do prijateľného tvaru. Hrubšie časti zrežeme a plat mäsa naklepeme. Všetko namočíme do nálevu a dáme na 24 hod do chladničky.
  3. Potom mäso vyberieme z nálevu plat osušíme a odrezky včetne kože pomelieme. Pomleté mäso ochutíme korením (paprika,čierne korenie, muškátový orech, soľ a pod.) a dáme na plat mäsa. Stočíme do rolády zabalíme do niekoľkých vrstiev alobalu aby nevytekala šťava. Hotovú roládu dáme na pekáč a v rozohriatej rúre na 150°c pečieme 1 hodinu. Po dopečení nechame v alobale postáť. Môžeme podávať teplé alebo studené