Plnené kuracie stehno bryndzou a kôprom fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 5. októbra 2016

Veľmi chutné stehienka hoc aj plnené bryndzou zmiešanou s kôprom.

2
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
podľa chuti
1 PL
1/2 ks
100 g
1 ks
Príloha:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie stehno som umyla a pripravila som si kôpor.

    Plnené kuracie stehno bryndzou a kôprom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravila som si plnku. Rožok som nakrájala na kolieska. Nie je potrebné ho kropiť. Pridala som bryndzu, vajce, kôpor a mleté čierne korenie. Nesolila som, lebo bryndza má svoju špecifickú chuť.

    Plnené kuracie stehno bryndzou a kôprom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Všetko som zmiešala.

    Plnené kuracie stehno bryndzou a kôprom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Stehno som plnila pod kožu.

    Plnené kuracie stehno bryndzou a kôprom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Špáratkami som uzavrela plnku tak, že som kožu prepichla a spojila s mäsom.

    Plnené kuracie stehno bryndzou a kôprom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na panvici som nechala roztopiť masť, vložila som stehno a sprudka opiekla z oboch strán. Osolila a okorenila som ho. Podliala troškou vody a nechala chvíľku dusiť.

    Plnené kuracie stehno bryndzou a kôprom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pod pokrievkou som ho nechala piecť. V poslednej fáze som ho odkryla a nechala opiecť do chrumkava, čím sa i tekutina zredukovala.

    Plnené kuracie stehno bryndzou a kôprom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Upečené som vyložila na kuchynský papier. Potom som z neho odstránila šparátka. Nakrájala som na plátky. Podávala som s ryžou.

    Plnené kuracie stehno bryndzou a kôprom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Prajem vám dobrú chuť.

    Plnené kuracie stehno bryndzou a kôprom (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
používateľ nemá avatar
123
recept zaujímavý, netradičný, ale treba predtým vybrať hornú stehennú kosť, aby sa to dalo nakrájať na plátky? A plnka sa dáva na hornú alebo spodnú časť stehna ?
výborné, páči sa mi a zase 5*
Milá @izka , prosím ťa, hornú stehennú kosť si pred plnením pod kožu odstránila? po nakrájaní na reze kosť nevidím, v popise som tento úkon nenašla, možno som iba prehliadla. dakujem vopred za odpoved.
vyzerá to super... a keby som s takou plnkou naplnila vykostené kuracie stehná... urobila rolky, aj tak by to šlo... a potom krájanie bezproblémové

Pridaj komentár k receptu: