Plnené kuracie stehná fotorecept

eruska25 - fotkaeruska25, 4. marca 2017
Plnené kuracie stehná (fotorecept)
Foto: eruska25

Kuracie stehná nikdy nesklamú. Stačí ich len jednoducho upiecť, alebo pohrať sa s nimi a výsledok bude lahodný oku aj jazyku.

6
porcií
30 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
2 ks
1 ks
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Suroviny na plnku si nakrájame na malé kocky. Ja som použila, čo je na tanieri. Samozrejme, každý si dá to, čo má doma a čo má rád. Jedná sa o to, aby plnka bola farebná.

    Plnené kuracie stehná (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na troche oleja opražíme cibuľu, pridáme nakrájané suroviny, vajíčka a urobíme praženicu, ktorú osolíme a okoreníme.

    Plnené kuracie stehná (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z horného stehna odstránime kosť.

    Plnené kuracie stehná (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Stehná naplníme praženicou.

    Plnené kuracie stehná (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zašijeme pomocou cverny.

    Plnené kuracie stehná (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vložíme do pekáča, posypeme korením na pečené kurča, podlejeme vodou.

    Plnené kuracie stehná (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dáme piecť najprv prikryté alobalom, pred dopečením ho odstránime, aby sa pekne upiekla kožička. Celkovo pečieme pri 180 st. C 50 - 60 minút.

    Plnené kuracie stehná (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Vytiahneme cverny a môžeme podávať.

    Plnené kuracie stehná (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

15 komentárov k receptu
Ja na vareche, chodím najskôr na nové komentáre, a tam samá chvála na tento recept, tak som musela rcp otvoriť...tak chválim aj ja, kedže mám plnku rada a je to také jednoduché, určite si stehienka pripravím podľa teba :-)
Mne sa páčia tie stehienka, pekne upečené s dobrou plnkou, veľká pochvala, ale aj za trpezlivosť, lebo si viem predstaviť, koľko by som jej ja potrebovala, kým by som ich naplnila, iste by mi to vylietalo von, než by som stehienka zašila, ale iste to aj za tú prácu stálo!

Pridaj komentár k receptu: