Plnené kuracie stehná (fotorecept)
Autor receptu: eruska25
Kuracie stehná nikdy nesklamú. Stačí ich len jednoducho upiecť, alebo pohrať sa s nimi a výsledok bude lahodný oku aj jazyku.
6 porcií |
30 minút príprava |
50 minút na 180 °C |
Postup
- Suroviny na plnku si nakrájame na malé kocky. Ja som použila, čo je na tanieri. Samozrejme, každý si dá to, čo má doma a čo má rád. Jedná sa o to, aby plnka bola farebná.
- Na troche oleja opražíme cibuľu, pridáme nakrájané suroviny, vajíčka a urobíme praženicu, ktorú osolíme a okoreníme.
- Z horného stehna odstránime kosť.
- Stehná naplníme praženicou.
- Zašijeme pomocou cverny.
- Vložíme do pekáča, posypeme korením na pečené kurča, podlejeme vodou.
- Dáme piecť najprv prikryté alobalom, pred dopečením ho odstránime, aby sa pekne upiekla kožička. Celkovo pečieme pri 180 st. C 50 - 60 minút.
- Vytiahneme cverny a môžeme podávať.