Plnené kuracie stehná (fotorecept)

Autor receptu: eruska25

Kuracie stehná nikdy nesklamú. Stačí ich len jednoducho upiecť, alebo pohrať sa s nimi a výsledok bude lahodný oku aj jazyku.

6
porcií
30 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Postup

  1. Suroviny na plnku si nakrájame na malé kocky. Ja som použila, čo je na tanieri. Samozrejme, každý si dá to, čo má doma a čo má rád. Jedná sa o to, aby plnka bola farebná.
  2. Na troche oleja opražíme cibuľu, pridáme nakrájané suroviny, vajíčka a urobíme praženicu, ktorú osolíme a okoreníme.
  3. Z horného stehna odstránime kosť.
  4. Stehná naplníme praženicou.
  5. Zašijeme pomocou cverny.
  6. Vložíme do pekáča, posypeme korením na pečené kurča, podlejeme vodou.
  7. Dáme piecť najprv prikryté alobalom, pred dopečením ho odstránime, aby sa pekne upiekla kožička. Celkovo pečieme pri 180 st. C 50 - 60 minút.
  8. Vytiahneme cverny a môžeme podávať.