Plnené kuracie stehienka - Пълнени пилешки копанчета (fotorecept)

Autor receptu: alex37

Tento recept som našla u vynikajúcej mladej bulharskej kuchárky, tak som a Vám ho sem priniesla ako inšpiráciu.

3
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Postup

  1. kuracie stehienka vykostíme, a to tak že ich narežeme na hrubej časti okolo kosti a stiahneme, a odrežeme nad chrupavkou.
  2. pripravíme si všetky, umyjeme ich a z kostí si môžeme spraviť vývar, napr. aj na ryžu alebo na polievku.
  3. pripravíme si zeleninky mrkva, cukina žltá /pre efekt by bola krajšia zelená/ a celer.
  4. stehienka nasolíme, okoreníme, naplníme, pokvapkáme olivovým olejom a kvapkou vody na plech, dáme piecť zakryté alobalom 45´ pri 200°C. Potom odokryjeme a upečieme do červena /kto má použije funkciu gril/
  5. a je hotovo ugrilované. Príloha ryža naturál varená vo vývare z kostí s pridaním soli cca 45´, kým nezmäkla. Môžeme zaliať syrovou omáčkou.