Plnené kuracie stehienka - Пълнени пилешки копанчета (fotorecept)
Autor receptu: alex37
Tento recept som našla u vynikajúcej mladej bulharskej kuchárky, tak som a Vám ho sem
priniesla ako inšpiráciu.
3 porcie |
20 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- kuracie stehienka vykostíme, a to tak že ich narežeme na hrubej časti okolo kosti a stiahneme, a odrežeme nad chrupavkou.
- pripravíme si všetky, umyjeme ich a z kostí si môžeme spraviť vývar, napr. aj na ryžu alebo na polievku.
- pripravíme si zeleninky mrkva, cukina žltá /pre efekt by bola krajšia zelená/ a celer.
- stehienka nasolíme, okoreníme, naplníme, pokvapkáme olivovým olejom a kvapkou vody na plech, dáme piecť zakryté alobalom 45´ pri 200°C. Potom odokryjeme a upečieme do červena /kto má použije funkciu gril/
- a je hotovo ugrilované. Príloha ryža naturál varená vo vývare z kostí s pridaním soli cca 45´, kým nezmäkla. Môžeme zaliať syrovou omáčkou.