Plnené kuracie prsia na šampiónoch (fotorecept)

Autor receptu: jazavka

Tento recept je u nás veľmi obľúbený, mám ho od svojej kamarátky, dúfam, že Vám bude chutiť tak ako nám.

6
porcií
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si všetky potrebné suroviny
  2. umyjeme a nakrájame si šampiňóny (doporučujem čerstvé, nie konzervu)
  3. nakrojíme si prsia - vytvoríme si akože tunel, do šunky si zabalíme nivu, do mäsa si dáme malú lyžičku horčice a vložíme tam šunku so syrom, tak si pripravíme všetkých 6 kusov
  4. V hrnci si roztopíme maslo a na ňom si prudko opečieme mäsko, aby sa zatiahlo
  5. Opečieme z oboch strán a vyberieme z hrnca
  6. V hrnci orestujeme cibuľku
  7. pridáme nakrájané šampiňóny a hubový bujón - kto chce a podusíme ich do mäkka
  8. k poduseným šampiňónom pridáme mäso a zalejeme ho 2 šľahačkovými smotanami, môžeme pridať čierne korenie a trošku syru niva, nesolíme, až po ochutnaní... Mäso dusíme do zmäknutia a podávame s opekanými zemiakmi, alebo ryžou...prajem dobrú chuť...