Plnené kuracie prsia na šampiónoch (fotorecept)
Autor receptu: jazavka
Tento recept je u nás veľmi obľúbený, mám ho od svojej kamarátky, dúfam, že Vám bude chutiť tak ako nám.
6 porcií |
10 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si všetky potrebné suroviny
- umyjeme a nakrájame si šampiňóny (doporučujem čerstvé, nie konzervu)
- nakrojíme si prsia - vytvoríme si akože tunel, do šunky si zabalíme nivu, do mäsa si dáme malú lyžičku horčice a vložíme tam šunku so syrom, tak si pripravíme všetkých 6 kusov
- V hrnci si roztopíme maslo a na ňom si prudko opečieme mäsko, aby sa zatiahlo
- Opečieme z oboch strán a vyberieme z hrnca
- V hrnci orestujeme cibuľku
- pridáme nakrájané šampiňóny a hubový bujón - kto chce a podusíme ich do mäkka
- k poduseným šampiňónom pridáme mäso a zalejeme ho 2 šľahačkovými smotanami, môžeme pridať čierne korenie a trošku syru niva, nesolíme, až po ochutnaní...
Mäso dusíme do zmäknutia a podávame s opekanými zemiakmi, alebo ryžou...prajem dobrú chuť...