Plnené klobúky bedlí

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Najprv si urobíme bešamel – roztopíme na panvici maslo a rozmiešame v ňom múku. Potom ju odstavíme z ohňa a za stáleho miešania postupne prilievame mlieko. Dohladka vymiešanú zmes pomaly privedieme do varu a necháme povariť na najmiernejšom plameni asi 5 minút za stáleho miešania. Potom bešamel osolíme, okoreníme a napokon pridáme oba nastrúhané syry. Nakoniec pridáme šunku a hrášok.
  2. Hotovú omáčku odstavíme, občas ju treba premiešať, aby sa na nej nevytvorila kožka. Bedle očistíme, vršky troška zrežeme tak, aby sa dali postaviť hore lupeňmi. Z papiera alebo fólie na pečenie vystrihneme 4 štvorce s rozmermi 20 x 20 cm a natrieme ich maslom. Na každý položíme klobúčik.
  3. Lyžicou každý naplníme pripraveným bešamelom, zabalíme a balíčky dáme na pekáč. Pečieme 30 – 40 minút v rúre predhriatej na 180 stupňov Celzia. Potom ich vyberieme a pred podávaním necháme trochu vychladnúť.