Plnené kačacie stehná fotorecept

tinca - fotkatinca, 26. decembra 2010
Plnené kačacie stehná (fotorecept)
Foto: tinca

Na božie narodenie robíme väčšinou kačicu, ale keďže zostala ryba, tak je z toho štefanské jedlo. Každý rok vymyslím niečo iné.

3
porcie
20 minút
príprava
1,5 hod. minút
na 180 °C

Suroviny

3 ks
  na potretie
Plnka:
8-10 ks, bez kôstok
2 PL
1 ks
1 PL,posekané
1 PL, posekané
2 KL
2 KL
2 KL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Plnené kačacie stehná (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom ideme na prípravu plnky. Sušené slivky a brusnice nasekáme na menšie kúsky. Taktiež nasekáme mandľové lupienky a vlašské orechy. Jablko postrúhame na hrubšom strúhadle.Všetky ingrediencie dľa receptu zmiešame. Umyjeme si stehná osušíme a podobratím palcom si pod kožou stehien urobíme kapsy. Tieto naplníme pripravenou plnkou a opatríme špáradlami, aby nám plnka počas pečenia nevytiekla.

    Plnené kačacie stehná (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom ich z oboch strán nasolíme, uložíme na pekáč a poprášime majoránkou. Na boky som ešte dala prekrojené jablko s kožou, ktoré dá šťave výbornú chuť. Podlejeme cca 2 dcl vody a pečieme asi 1,5 hod. pri 180 st.C. Asi tak 10 minút pred dopečením potrieme stehná medom a necháme zvrchu pod grilom zapiecť, aby chytili peknú chrumku.Ak sú stehná tučné, tak počas pečenia odoberáme tuk do pohárika. V zimných večeroch dobre padne na chlebík, alebo hrianku s čajom.

    Plnené kačacie stehná (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podávame s parenou knedľou a dusenou červenou kapustou s jablkami. Dobrú chuť!

    Plnené kačacie stehná (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    No a netreba zabudnúť ani na štefanský slávnostný prípitok, my sme mali martini extra dry s olivou.

    Plnené kačacie stehná (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

babidka
@tinca , trikrat som ten recept obisla / uz sa aj bojim pozriet na lakave recepty/ ale nedalo mi a nelutujem:-) urcite urobim ....len najprv musim stravit to vianocne:-) Je to take slavnostnejsie , takze si pockam na vhodnu prilezitost .
tinca
@babidka aj ja som hodinu rozmýšľala či robiť- nerobiť, ale som mala pozvaných hostí, tak nebolo o čom, ale zalizovali sa, bolo to fakt chutné. Ja tiež kačku nemôžem, ale jedinký raz do roka 1/2 stehienka no a čo ?? Tak trebars aj na nový rok.
janger
@tinca , iste je ta kacka na takyto sposob vyborna. Ta plnka sa mi velmi paci!
babav
@tinka , ak si to sama vymyslela ,klobuk dole !Mne osobne chuti
kacka na slano,ale na sladko je velmi polpularna ,napriklad v cinskej kuchyni,s pomarancovou stavou zmiesanou s medom .
alexdidi
Veľmi dobrý receptík, určite raz vyskúšam, ale až hodne neskôr, lebo my sme mali včera plnenú hus a takéto ťažké jedlá (i keď móóc dobré)radšej konzumujem len tak raz do roka.
jerica
@tinka receptík zaujímavý, ale nič tomu nebráni vyskúšať ho , tá plnka skôr spraví pikantnú chuť kačacieho mäska , ukladám si :-))
braxi
Tinka ... super recept...urobím 30,12,2010...Daj si pozor, na nový rok sa nesmie jesť nič s perím, lebo Ti odletí šťastie!!! Ani slepačia polievka...
enerrgizer
ukladám ...ja som toho roku robil celú kačku, takže nabudúce možno budú len plnené stehná :-)
sovka62
Fíha, to vyzerá zaujímavo, tá plnka asi vyrovná tú mastnú chuť kačičky. A veľmi pekne naservírované. Predpokladám, že tmavé kolieska sú z kapusty, ale čo je to biele guľaté na nich? (Prepáč, že sa vypytujem, ale ja aj s okuliarmi zle vidím, takže to neviem rozoznať.)
evanaaa
Takéto pikantérie som ešte nerobila, ale ani nejedla ale kto to má rád, pre toho je to pochúťka. Musela som sa aj sama sebe smiať, lebo ma napadlo, že ak si odmyslím tú prvú časť ( stehná ), tak s tej plnky je výborný dezert. Ja som robila zasa hus, mala 3,40 kg, čo bolo pre nás dvoch veľa ( ešte sme ju nedojedli!), takže mám na dlhý čas pokoj, lebo už mi šla aj ušami. A vôbec, tento rok sme zjedli niekoľko kačiek a dve husi, tak dlho na ne nebudem mať chuť.
jarunka
Ja si tiez myslim, ze ta plnka zneutralizuje tu sytost kacky. Dobry recept.
tinca
@babav áno sama som to vymyslela a máte pravdu stiahne to tú mastnotu a chuťovo je to výborné.. Kedysi som aj ja robila celú kačku, ale teraz mi je to veľa a vlastne okrem stehien a prs sú tam len koráby,tie stehienka sú samé mäsko. @sovka62 áno tie kolieska je formičkou vytvarovaná kapusta navrchu je liči-kompót,ktorý som mala načatý, tak som to trochu prizdobila. @braxi neboj na nový rok bude taká špecialitka z panenky, nič s perím.
tinca
@evananaa , no neviem čo k tomu dodať, keď si prejedená, tak nechoď na varechu, jediná rada, lebo ja k tvojim rcp nemám takéto komentáre ako ty k mojim, ak ti to nechutí pekne prosím prejdi k inému receptu, jo ???
1x berta




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia