Plnené husacie prsia
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup- Vykostené husacie prsia potrieme korením, soľou a horčicou. Žemľu nakrájame na kocky a namočíme do smotany. Pečeň a cibuľu nakrájame nadrobno a asi 3 minúty opekáme na tuku. Žemľu vyžmýkame, pridáme petržlenovú vňať, trošku soli a čierneho korenia. Všetko dôkladne premiešame.
- Zmesou naplníme husacie prsia a previažeme ich niťou. Pečieme vo vhodnej nádobe uprostred rúry. Pri pečení častejšie poprepichujeme kožu, aby bola dobre chrumkavá. Občas polejeme bielym vínom. Z upečených pŕs odstránime niť a výpek povaríme na sporáku s kyslou smotanou.
- Miešame, kým omáčka trochu nezhustne. Osolíme a dochutíme čiernym korením. Podávame s dusenou červenou kapustou s jablkami alebo so zemiakovými kroketami.
|