Foto: chopard
Vyskúšajte veľmi chutné mufiny. Lekvárovú náplň si môžte zvoliť podla vašej chuti, odporúčam lekvár, ktorý nemá žiadne zrniečka a je trošku kyselkavý...
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
2 ks |
|
150 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
250 g |
|
1/2 bal. |
|
1 ČL mletý |
|
250 ml |
|
100 g (mrazené) |
|
(ríbezľový, malinový.. podľa chuti) |
|
na posypanie hoblinky |
|
Postup
-
1
Vajcia vyšlaháme s cukrom. Maslo rozpustíme a pridáme na kúsky nakrájanú /môžme aj nastrúhať/ čokoládu a miešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Potom ju pridáme do vaječnej peny. Prisypeme múku s práškom do pečiva a anízom a vmiešame smotanu. Nakoniec primiešame borievky /rozmrazené/, ktoré sme trošku osladili práškovým cukrom /kto nemá rad moc sladké môže cukor vynechať/. Zľahka premiešame.
- 2
Papierové košíčky vložíme do formy na mafiny. /TIP - ak máme klasické košíčky vždy vkladáme dva košíčky papierové/ ja som mala tie pevnejšie tak som dala len jeden. Košíčky naplníme do menšej tretiny cestom, potom dáme za kávovú lyžičku lekváru a dolejeme cestom do približne 5mm od okraju košíčka. Bielou čokoládou ozdobíme vrch mafiniek a dáme piecť.
- 3
Pečieme v rozohriatej rúre pri 190 stupňoch približne 20 minút. Dobrú chuť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu