Plnené čokoládové mufiny

chopard - fotkachopard, 8. januára 2015
Plnené čokoládové mufiny
Foto: chopard

Vyskúšajte veľmi chutné mufiny. Lekvárovú náplň si môžte zvoliť podla vašej chuti, odporúčam lekvár, ktorý nemá žiadne zrniečka a je trošku kyselkavý...

12
porcií
40 minút
príprava
20 minút
na 190 °C

Suroviny

2 ks
150 g
50 g
50 g
250 g
1/2 bal.
1 ČL mletý
250 ml
100 g (mrazené)
 (ríbezľový, malinový.. podľa chuti)
 na posypanie hoblinky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vajcia vyšlaháme s cukrom. Maslo rozpustíme a pridáme na kúsky nakrájanú /môžme aj nastrúhať/ čokoládu a miešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Potom ju pridáme do vaječnej peny. Prisypeme múku s práškom do pečiva a anízom a vmiešame smotanu. Nakoniec primiešame borievky /rozmrazené/, ktoré sme trošku osladili práškovým cukrom /kto nemá rad moc sladké môže cukor vynechať/. Zľahka premiešame.

  2. 2

    Papierové košíčky vložíme do formy na mafiny. /TIP - ak máme klasické košíčky vždy vkladáme dva košíčky papierové/ ja som mala tie pevnejšie tak som dala len jeden. Košíčky naplníme do menšej tretiny cestom, potom dáme za kávovú lyžičku lekváru a dolejeme cestom do približne 5mm od okraju košíčka. Bielou čokoládou ozdobíme vrch mafiniek a dáme piecť.

  3. 3

    Pečieme v rozohriatej rúre pri 190 stupňoch približne 20 minút. Dobrú chuť

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: