Plnené brnenské rezne

gulio - fotkagulio, 5. decembra 2010

Tento rezeň bol dosť často podávaný v reštauráciách ako bol napríklad KRYM v Bratislave kde sme ho dosť často jedávali a bol vynikajúci.

6
porcií
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 g,alebo stehno
150 g,a lebo udené
5 ks
5 PL, sterilizovaný
50 g
podla chuti
50 ml
na obalovanie
na obalovnie
na vyprážanie
podla chuti




Postup

  1. 1

    Očistite mäso pokrájame na rezne, naklepeme, osolíme. Šunku alebo udené mäso pokrájame nadrobno a opražíme na masle, pridáme hrášok, korenie, vajcia rozšľahané so soľou a za stáleho miešania necháme zhustnúť. Túto zmes rozdelíme na rezne. Každý rezeň preložíme na polovicu a zaklepeme okraje alebo spojíme ihlou. Naplnené rezne obalíme v múke, vajciach a strúhanke a na horúcom tuku vyprážame.

  2. 2

    Podávame s ryžou alebo so zemiakmi a dobrým Plzenským pivom!!! Prajem dobrú chuť!

Diskusia k receptu

evanaaa
To je nový člen Varechy, možno ešte nevie a nepozná pravidlá, treba ho nasmerovať. Mimochodom, dnes som plnila kuracie prsia žamiňónovou praženicou a bravčovú panenku zasa schwarvaldskou šunkou a údeným syrom + uhorkou a obalované v trojobale. Len kto to poje ( sme dvaja).
1x safira
jozefj
Všetky recepty sú viac menej okopírované.. alebo zmenené názvy a suroviny.
gulio
Tak po prvé: každý recept čo sa tu nachádza alebo aspoň 2/3 je z dajakej kuchárky aj keď od babky, svokry atď..aj ta babka,svokra to tiež nevymyslela ale tiež to má z dajakej kuchárky alebo od známej a tá to má zas len z kuchárky a j keď upravených podla svojho tak mi tu nevyčitajté kopírovanie.
Po druhé: Pán ,,Enerrgizer" čo tu máte vaše recepty tak určite ste ich vymyslel sám že?Nič ste si nevypožičal z kuchárskych kníh?
To to je o receptoch pre ľudí ktorý majú radi varenie,a nie či je recept okopírovaný alebo nie to nikoho nezaujíma.(aspoň vetšinu ľudí to vôbec nezaujíma ) Každý recept viac menej pochádza z kuchárskych kníh a pani,,Čistinka" tiež brnenský recept nevymyslela sama že.
A to že som si našiel na internete Fotku Brnenského rezňa, tak som ešte nevedel že foto môže byť iba vlastne, za to sa ospravedľňujem ak som sa niekoho dotkol .
A Pamätajte že toto nie je súťaž kde vyhráte 1.cenu 100000 euro z vlastným receptom.
Každý recept čo sem dávam je pre ľudí a nie pre môj osobný prospech!!!
sovka62
@gulio , netreba (obrazne) zvyšovať hlas. Samozrejme, že asi neexistuje jedlo, ktoré niekto už nepozná, prípadne sa jedlá podobajú. Tu ide len o to, že by sme sem mali pridávať recepty, ktoré sme sami vyskúšali a ak sme ich prevzali, patrí sa uviesť zdroj . Ak chce niekto uverejniť fotografiu, uverejní vlastnú, prípadne recept pridá bez fotografie. Si tu nový, takže pravidlá si nepoznal, teraz už poznáš a som presvedčená, že už bude všetko v poriadku a na Vareche sa ti bude páčiť, tak ako sa páči nám.
gulio
Veď práve o to ide,samozrejme že ten rezeň mám odskúšaný a nie raz,mám recepty na tento rezeň na viacej spôsobov ale v podstate
sú rovnaké líšia sa iba gramážou čo môžem ľahko dokázať ten recept
je z českej kuchárky kde sa uvádzajú gramáže pre jednu osobu,preto som recept použil tak aby bol pre viacej osôb.A to že som neuviedol zdroj receptu,tak sám som už nevedel odkiaľ ho mám .Keď máte niečo v počítači možno asi rok tak ťažko si to môžem pamätať odkial konkrétny recept pochádza.A tak mimochodom každý recept čo som sem dal mám na 100% odskúšaný.

(Neviem o tom síce,aj keď obrazne že by som zvyšoval hlas keď áno tak sa ospravedľňujem všetkým VARECHÁROM!!!
enerrgizer
@gulio ...ak si niekto prečíta recept na internete, alebo v kuch. knižke, alebo kdekoľvek inde, hoci aj na Varecha.sk a pripraví podľa receptu jedlo, potom zverejní recept, doplní tam svoje postrehy a skúsenosti, to nepovažujem za kopírovanie. Ak niekto spraví ctrl C a potom ctrl V (kopírovať - prilepiť) a do textu dopíše "a dobrým plzenským pivom" to už za kopírovanie považujem. Skús si porovnať "svoj" recept s týmto  mojerecepty.sk/brnenske-bravcove-rezne.html...
... a ešte k mojim receptom, nikdy som netvrdil, že som všetky vymyslel sám. Neraz som varil podľa fotky z webu, alebo podľa konkrétneho receptu. Vždy som to v recepte aj napísal a recept som napísal podľa toho, ako som ho varil a text pôvodného receptu som nikdy neskopíroval a ani to nikdy neurobím...
sladkacokolada
prečo ste sa tak pustili do tohoto receptu, vedˇje tu viacej kuchárok, ktoré kopíruju recepty a vy ich za to chválite do nebies... naprk. taká elisticka kopíruje cukrárku Jozefínu Zaukolcovu, zmení iba celiaticku muku a vydáva to za svoj recept. Ešte ani raz nepriznala, že su to neni jej recepty.Ja mam knihu od tejto cukrárky , možem ju nafotit a doložit recepty. A Jozefína Zaukolcova mala aj reláciu o pečení na STV 1, pomáhal jej tam vtedy ešte neznnámy Tomáš Hudák....merajte rovnakym metrom!
enerrgizer
do nikoho som sa nepustil, len som zhrnul fakty a pomenoval veci pravým menom...sladké recepty nesledujem a ani nekomentujem...
gulio
Pán enerrgizer hovoríte že ste veci pomenoval pravým menom,a čo na rezeň od pani ,,cistinky" to že ho mala na webe ,,moje recepty" ešte neznamená že ona je tá ktorá ten recept VYMYSLELA,, aniž by som sa jej chcel dotknúť,prečo tiež podla vašich slov neuviedla na webe ZDROJ?
Prečítajte si si české kuchárky a zistite že recept je viac či menej
ROVNAKÝ akurát vynechala citrónovú šťavu ktorú ani ja tiež nedávam!!!
Toť vsio.
(P.S.Veď je to len Recept Preboha toto si ten rezeň nezaslúži)
enerrgizer
@gulio , @sladkacokolada ak máte pripomienku k akémukoľvek receptu, máte možnosť napísať komentár pod konkrétny recept, tak ako som napísal napríklad ja pod tento. Takže je lepšie komentovať konkrétne pod daným receptom, aby každý autor mohol na kritiku reagovať, lebo tu sa o nej nedozvie...
edimilka
milý chllapci velmi sa mi lúbi ako ste sa porozpravali -prepáčte za oslovenie neni som žiadny spisovatel ja sa len učím písať a prečítam si skoro všetke recepty a niektoré aj vyskúšam diky za porozumenie eda
sladkacokolada
milý enerrgizer, ja som tu neni preto, aby som kritizovala konkrétny recept, ale aby som si z konkrétneho receptu niečo zobrala pre sbea:-)
michsamant
K textu receptu sa nevyjadrujem,ale v podstate suhlasim s tym, co napisal @enerrgizer. Recept aj ked nikto nevymysli, treba to popisat vlastnymi slovami (dat si tu namahu!) a co sa tyka fotky, ze si @gulio nevedel, ze fotka musi byt len vlastna..... tak treba citat poriadne krky, ked pridavas recept. V kroku 2. je jasne napisane toto: """Pridaj fotku hotového jedla:
Pridávaj len svoju vlastnú fotku hotového jedla, prípadne pracovného postupu. Ak takú fotku nemáš, radšej nepridávaj žiadny obrázok. Čitateľ Tvojho receptu z fotky stiahnutej z webu alebo z fotky nesúvisiacej s receptom nebude mať nič."""
astheart
Dámy a pánové, copyright je vážná věc a jeho porušení je trestné! Uvědomujete si to? Dala jsem sem zatím jen pár receptů, ale vždycky se snažím a budu snažit zdroj uvádět. Právě proto jsem dnes napsala do diskuze zajímavý nápad s uvedením zdroje a netroufla jsem si ani stáhnout fotografii, i když to jako systémový inženýr umím udělat mnoha způsoby.... To, že jsem postup přeložila do češtiny, je moje vlastní know-how, takže je to úplně v pořádku. Nechci moralizovat ani poučovat, ale kopírování receptů (vlastně jakýchkoliv textů) a fotografií ať už z internetu nebo z knih je nelegální a velmi snadno se může stát, že vás někdo zažaluje. Mimochodem, i pozměněný text je plagiát, i když se nejedná o doslovnou citaci, a podle evropských zákonů musí být zdroj uveden taky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia