Plnená vysmážaná pljeskavica

Autor receptu: eldina

tento x som nerobila "fotorecept", lebo nebolo čo fotiť..ochutiť mleté mäso a obaliť v trojobale dokáže každý na Vareche..:)...mám rada jedlá z mletého mäsa, cenovo sú tiež v pohode, len to chcelo zmenu -nie fašírku, nie špagety Bolognese, nie musaku a podobne..tak vzniklo toto veľmi chutné, šťavnaté jedlo

10
porcií
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. mäso odporúčam kúpiť u mäsiara a dať si ho tam zomlieť / kúpila som brav.pliecko/, syr kúpiť taký, čo sa nerozteká.......cibuľu nakrájať nadrobno, pridať k mäsu, osoliť, pridať korenie, 1 vajce, dobre premiešať...väčšiu tácku zľahka pretrieť olejom, na ruke si vytvoriť malú placku z mäsa, položiť na ňu syr, priložiť trochou mäsa a potľapkať tak, aby ste mali plnenú placku..položiť na naolejovanú tácku, nebude sa vám lepiť a mrviť, ked budete pljeskavice obalovať...-odporúčam pracovať s naolejovanými rukami
  2. obaľovať v trojobale, v múke a potom strúhanke si pljeskavice môžte ešte trochu "utľapkať".. bolo toho veľa a krásne veľké (tá tácka je obrovská) :))
  3. vysmážať v horúcom oleji...(pljeskavice boli za pár minút, syr nevytekal)...myslím, že s fašírkami sa už aj rozlúčim, tak chutné a časovo nenáročné jedlo to je..:) a finančne do 4 €