Plnená paprika v paradajkovej omáčke

Autor receptu: dr

Viem, že sú tu recepty na plnenú papriku. Možno je v tom mojom niečo iné, ako v tých čo tu už sú, alebo je môj postup iný, ak vás ale recept nezaujme ignorujte ho.

4
porcie
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso pomelieme, pridáme udusenú vychladnutú ryžu, celé surové vajíčko, podľa chuti soľ, mleté čierne korenie a drvenú rascu. Spracujeme všetko spolu najlepšie rukou a necháme pol hodiny odležať. Medzitým si umyjeme a očistíme papriku, najlepšia je bledozelená paprika odrody PCR. Odležanou zmesou naplníme papriky, prípadne vytvarujeme guľky a poukladáme na plech vyložený pečiacim papierom. Vložíme do rúry vyhriatej na 190 stupňov a pečieme 20 minút, potom papriky a guľky otočíme a pečieme zasa asi 20 minút.
  2. Pokiaľ sa pečú papriky, pripravíme si rajčinovú omáčku. Do hrnca dáme lyžicu masti prípadne oleja, keď sa zohreje dáme polievkovú lyžicu hladkej múky a urobíme zápražku, ktorú zalejeme studenou vodou. Metličkou miešame, aby sa nevytvorili z múky hrudky. Keď zovrie voda prilejeme pasírované rajčiny, znova necháme za občasného miešania zovrieť, pridáme bobkové listy, cukor a osolíme podľa chuti. Omáčku necháme variť 15-20 minút. Nakoniec pridáme po troche sladkú smotanu. Smotanu som kedysi nedávala, ale zistila som, že omáčka je so smotanou chuťovo lepšia a kto má problémy s kyselinou z rajčín, smotana túto kyslosť zneutralizuje.
  3. Nakoniec upečené plnené papriky vložíme do omáčky, necháme spolu asi 5 minút povariť. Po odstavení počkáme 30 minút a môžeme servírovať. K omáčke máme najradšej pečivo, niekedy ale robievam k nej kysnutú knedľu. Ja mám plnenú papriku ale rada len tak samotnú bez pečiva alebo knedle.