Foto: ropa
Existuje mnoho receptov na plnenú papriku, pridávať ho, je ako nosiť drevo do lesa. Ale aj napriek tomu sa podelím s Varecháčmi o ten Zobraziť celý popisExistuje mnoho receptov na plnenú papriku, pridávať ho, je ako nosiť drevo do lesa. Ale aj napriek tomu sa podelím s Varecháčmi o ten môj zimný recept na plnenú papriku. Použil som zavárané paradajky a mrazenú papriku – mali sme peknú úrodu...
tepelná úprava
Postup
-
1
Omáčku si spravíme ako prvú. Na masti speníme cibuľu, pridáme múku a pomaly pridáme zavarené paradajky (kto nemá použije paradajkový pretlak + vodu). Ak chceme čistú omáčku bez semienok a dužín, po krátkom varení cca 10 minút, omáčku prepasírujeme. Osolíme, prípadne ochutíme podľa chuti (bobkovým listom, novým korením ak chceme sladšiu omáčku pridáme cukor a pod.). Ja som použil len štipku soli, paradajkám zostane prirodzenejšia chuť.
-
2
Pripravíme si mäsovú zmes. Do mäsa pridáme uvarenú ryžu, 1 vajíčko, nastrúhanú cibuľku, petržlenovú vňať, okoreníme a osolíme.
-
3
Zmes poriadne vymiešame a naplníme vydlabané papriky (takto sme ich mali zmrazené, plníme ich mrazené!). Mne vyšla zmes na 7 paprík, prípadne formujeme mäsové guľky.
-
4
Varíme približne 35 – 40 minút. Dobrú chuť...
Diskusia k receptu