Foto: babkamt
Dávno som nerobila plnenú papriku. Vlani , tak ako každý rok , som navarila kopec paradajkového pretlaku. Treba ho míňať.
tepelná úprava
Postup
-
1
K mletému mäsu som pridala ryžu , ktorá mi zostala z predošlého dňa. Nadrobno som nakrájala malú cibuľu. Pridala som ešte 2 vajíčka , soľ , 1 čl majoránky , nastrúhala som trochu muškátového orecha , mleté čierne korenie .
-
2
Z komory som si priniesla domáci pretlak.
-
3
Papriky som umyla a očistila som ich. Papriky boli dosť úzke , tak som ich po dĺžke narezala.
-
4
Zmes som dobre premiešala.
-
5
Mäsovou zmesou som naplnila papriky. Zo zvyšného mäsa som spravila guľky. Tie som vyváľala v hladkej múke.
-
6
V hrnci som nechala zohriať olej. Pridala som 2 pl hladkej múky a 2 pl cukru. Spravila som zásmažku. Tú som stiahla z ohňa a pridala som mletú červenú papriku. Zamiešala som a pridala som paradajkový pretlak , bobkové listy a vodu , ktorou som vypláchla fľašky. Omáčku som osolila , okorenila.
-
7
Omáčku som nechala zovrieť za občasného miešania. Do vriacej omáčky som pridala plnené papriky a guľky. Varila som ich asi 30 minút.
-
8
Tu je už jedna porcia na stole. Podávala som s chlebom.
@alex37 tiež ju máme radi.
@jo žka2 knedlík som nechcela robiť , lebo sme ho mali nedávno. Ja mám radšej s chlebom.Ja zase zvyknem dávať do omáčky trošku mlieka , aby z nej nepálila žáha. Do paradajkovej polievky zase na tanieri má vnučka rada strúhaný tvrdý syr.Koľko ľudí , toľko chutí.
varecha.pravda.sk/recepty/plnene-papriky-fotorecept/9727-...
@babav takto pečené v rúre som ešte nerobila. Ďakujem za link.
@evanaaa my dospelí máme radi trošku štipľavé , no vnučka by to nejedla.
Plnená paprika je obľúbeným jedlom. Dá sa pripraviť vždy trochu inak. Každý si dá do nej to, čo mu chutí. Prečo nie aj s kyslou smotanou:-) Treba vyskúšať niečo nové. Veď koľko ľudí, toľko chutí:-) Pekný deň ti prajem.
Prezerala som si svoje recepty a narazila som na tvoj komentár. Teší ma, že sa na prvý krát jedlo vydarilo.