Plnená krkovička

Autor receptu: havino

Tento recept som obkukala z internetu,ale ja som ho upiekla trochu inak. Je to taká obmena pečeného mäsa.

Suroviny

Postup

  1. Krkovičku bez kosti, narežeme na plátky,ale nedorežeme úplne. Do týchto zárezov votrieme zmes oleja, cesnaku, soli, medu a horčice. Následne vkladáme šunku, oravskú slaninu a plátkový syr, v povodnom recepte boli aj šampinony, tie som ja vynechala. Po naplnení ju zviažeme, ponatierame ju celú aj zvonku, posypeme kmínom, ml.červenou paprikou pre farbu, podlejeme vodou a dáme piecť. Pol hod pred dopečením som do výpeku pridala dve velké cibule nakrájané na kolieska, ktoré som neskôr použila na poliatie zemiakovej kaše a pol kocky bujónu, pre chuť šťavy. Môže sa dať kavová lyžička vegety. Máme to radi tak.
  2. Už upečená, čakám na mierne vychladnutie a odstránenie nite.
  3. Krájame ju na šikmo, ako metrový koláč. Robila som k tomu zemiakové pyré a to som si poliala výpekom a cibuľou. Zeleninová príloha mi tam chýba, ja som mala cviklu.