Plnená krkovička
Autor receptu: havino
Tento recept som obkukala z internetu,ale ja som ho upiekla trochu inak. Je to taká obmena pečeného mäsa.
Postup
- Krkovičku bez kosti, narežeme na plátky,ale nedorežeme úplne. Do týchto zárezov votrieme zmes oleja, cesnaku, soli, medu a horčice. Následne vkladáme šunku, oravskú slaninu a plátkový syr, v povodnom recepte boli aj šampinony, tie som ja vynechala. Po naplnení ju zviažeme, ponatierame ju celú aj zvonku, posypeme kmínom, ml.červenou paprikou pre farbu, podlejeme vodou a dáme piecť.
Pol hod pred dopečením som do výpeku pridala dve velké cibule nakrájané na kolieska, ktoré som neskôr použila na poliatie zemiakovej kaše a pol kocky bujónu, pre chuť šťavy. Môže sa dať kavová lyžička vegety. Máme to radi tak.
- Už upečená, čakám na mierne vychladnutie a odstránenie nite.
- Krájame ju na šikmo, ako metrový koláč. Robila som k tomu zemiakové pyré a to som si poliala výpekom a cibuľou. Zeleninová príloha mi tam chýba, ja som mala cviklu.