Plnená fašírka

Plnená bravčová sekaná z domácej pekárne

Autor receptu: ivanka62

Suroviny

Postup

  1. Mleté mäso nakoreníme podľa chuti, pridáme vajíčko (aby mäso pekne držalo po prepečení a vychladnutí), pridáme trošku nastrúhaneho syra a premiešame.
  2. Jemne premastíme nádobu z pekárne (osobne používam domácu masť) a pripravené mäso rovnomerne rozložíme na dno a steny nádoby na pečenie, pričom určité malé množstvo mäsa si ešte odložíme.
  3. A môžeme začať s rozkladaním nakrájaných, prípadne nastrúhaných surovín (celé mladé kukuričky, šampiňóny...), ktoré sa samozrejme môžu ladiť podľa chuti. Osobne som prekladal vrstvy daných surovín v malom množstve a vrchnú časť tvorila vrstva odloženého mletého mäsa spomínaného v úvode.
  4. A môžeme začať piecť, pričom pekáreň treba nastaviť len na pečenie, približne 2,5 hodiny.
  5. Po dopečení som zlial šťavu, ktorú pustilo mäso a nechal ešte asi 15 minút dopiecť, aby sekaná bola zvonku krásne jemne prepečená. Prajeme dobrú chuť .