Plnená bravčová krkovička (fotorecept)
Autor receptu: evusik
Rada robím plnené mäsové rolády na akýkoľvek spôsob. Sú dobré teplé a ešte lepšie studené ako súčasť studenej misy. Tentoraz som mäso robila klasicky v rúre a plnku zvlášť na pare :-)
40 minút príprava |
90 minút na 220 °C |
Postup
- Staršie rožky namočíme, vyžmýkame, pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, na drobno nakrájanú bravčovú (kuraciu) pečeň, vajcia, majoránku, soľ a korenie. Premiešame, dochutíme.
- Bravčovú krkovičku rozrežeme na plát, naklepeme a rozložíme na plech, osolíme. Na vrch poukladáme plátky šunky
- Do stredu navrstvíme plnku ďalej od okrajov....
- a opatrne zrolujeme. Previažeme niťou, podlejeme trochou vody a dáme do rozpálenej rúry zapiecť. Keď robím malú roládu opečiem ju na panvici ale táto by mi na žiadnu panvicu nevliezla.
- Zostatok plnky dáme do vrecka na tlačenku alebo do mikroténového sáčku.
- Pokiaľ sa mäso opeká pripravíme si kašičku na potretie. Cesnak, olej a koreniny zmiešame a opečené mäso (asi po 20-tich minútach) potrieme kašičkou, podlejeme vodou, zakryjeme alobalom a dáme asi na hodinu piecť.
- Plnku dáme na 40 minút do pary, potom pridáme zemiaky a paríme ešte 20 minút. Môžeme variť aj vo vode, ale plnka pláva na povrchu preto ju treba v polovici varenia obrátiť, prípadne zaťažiť aby bola celá ponorená.
- Mäso po hodine skontrolujeme, ak je mäkké necháme už len zapiecť
- Plnku necháme mierne vychladnúť, plnku aj mäso nakrájame . Podávame so zemiakmi a kapustovým šalátom. Alebo podávame studené s chlebom a kyslou uhorkou