Plnená bravčová krkovička (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Rada robím plnené mäsové rolády na akýkoľvek spôsob. Sú dobré teplé a ešte lepšie studené ako súčasť studenej misy. Tentoraz som mäso robila klasicky v rúre a plnku zvlášť na pare :-)

40 minút
príprava
90 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Staršie rožky namočíme, vyžmýkame, pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, na drobno nakrájanú bravčovú (kuraciu) pečeň, vajcia, majoránku, soľ a korenie. Premiešame, dochutíme.
  2. Bravčovú krkovičku rozrežeme na plát, naklepeme a rozložíme na plech, osolíme. Na vrch poukladáme plátky šunky
  3. Do stredu navrstvíme plnku ďalej od okrajov....
  4. a opatrne zrolujeme. Previažeme niťou, podlejeme trochou vody a dáme do rozpálenej rúry zapiecť. Keď robím malú roládu opečiem ju na panvici ale táto by mi na žiadnu panvicu nevliezla.
  5. Zostatok plnky dáme do vrecka na tlačenku alebo do mikroténového sáčku.
  6. Pokiaľ sa mäso opeká pripravíme si kašičku na potretie. Cesnak, olej a koreniny zmiešame a opečené mäso (asi po 20-tich minútach) potrieme kašičkou, podlejeme vodou, zakryjeme alobalom a dáme asi na hodinu piecť.
  7. Plnku dáme na 40 minút do pary, potom pridáme zemiaky a paríme ešte 20 minút. Môžeme variť aj vo vode, ale plnka pláva na povrchu preto ju treba v polovici varenia obrátiť, prípadne zaťažiť aby bola celá ponorená.
  8. Mäso po hodine skontrolujeme, ak je mäkké necháme už len zapiecť
  9. Plnku necháme mierne vychladnúť, plnku aj mäso nakrájame . Podávame so zemiakmi a kapustovým šalátom. Alebo podávame studené s chlebom a kyslou uhorkou