Slané chuťovky

Pizzovníky

Autor receptu: mojaradost

Sú výborné, veľmi rada ich pečiem u nás chutia vždy.

48
porcií
90 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Z časti vlažného mlieka, jednej kávovej lyžičky cukru, droždia a trochu múky pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť. Múku preosejeme, pridáme soľ, olej, vykysnutý kvások a postupne prilievame zvyšné mlieko. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť asi hodinu na teplom mieste.
  2. Potom ho rozdelíme na polovicu. Najskôr rozvaľkáme valčekom natenko jednu časť na pomúčenej doske, potrieme ju kečupom, polovicou postrúhanej salámy, polovicou kukurice, polovicou nadrobno nakrájaných šampiňónov, posypeme pizza korením a polovicou nastrúhaného tvrdého syra. Stočíme napevno na roládu a pokrájame na 1 cm rezy. Položíme priečne na plech vyložený papierom na pečenie s odstupom, nakoľko zväčšia svoj objem.
  3. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme strúhaným tvrdým syrom, do stredu vložíme olivu, necháme podkysnúť a upečieme. Teplota 180 °C 30 - 40 minút. Tak isto postupujeme aj s druhou časťou cesta. Cesto je po upečení výborné, mäkké.
  4. Náplň: Salámu a tvrdý syr postrúhame nahrubšie, šampiňóny pokrájame na menšie kúsky, kukuricou a pizza korením posypeme cesto.