Slané chuťovky
Pizzovníky
Autor receptu: mojaradost
Sú výborné, veľmi rada ich pečiem u nás chutia vždy.
48 porcií |
90 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Cesto: Z časti vlažného mlieka, jednej kávovej lyžičky cukru, droždia a trochu múky pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť. Múku preosejeme, pridáme soľ, olej, vykysnutý kvások a postupne prilievame zvyšné mlieko. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť asi hodinu na teplom mieste.
- Potom ho rozdelíme na polovicu. Najskôr rozvaľkáme valčekom natenko jednu časť na pomúčenej doske, potrieme ju kečupom, polovicou postrúhanej salámy, polovicou kukurice, polovicou nadrobno nakrájaných šampiňónov, posypeme pizza korením a polovicou nastrúhaného tvrdého syra. Stočíme napevno na roládu a pokrájame na 1 cm rezy. Položíme priečne na plech vyložený papierom na pečenie s odstupom, nakoľko zväčšia svoj objem.
- Potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme strúhaným tvrdým syrom, do stredu vložíme olivu, necháme podkysnúť a upečieme. Teplota 180 °C 30 - 40 minút.
Tak isto postupujeme aj s druhou časťou cesta.
Cesto je po upečení výborné, mäkké.
- Náplň:
Salámu a tvrdý syr postrúhame nahrubšie, šampiňóny pokrájame na menšie kúsky, kukuricou a pizza korením posypeme cesto.