Slané koláče

Pizzovníky v tvare kvietkov (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Rýchla slaná maškrta z kúpeného lístkového cesta.

25 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Z plátu cesta vykrojím kolieska s priemerom 9 cm. Vyšlo mi 16 kúskov, lebo som použila aj odrezky. V takej istej veľkosti si vykrojím kolieska z plátkov tvrdého syra aj šunky. Veľkosť je na vás.
  2. Polovicu množstva koliesok cesta (8 ks) natieram polovicou lyžičky kečupu a posypem štipkou pizza korenia. Na to uložím koliesko syra a na syr koliesko šunky. Navrch dám – prikryjem opäť kolieskami lístkového cesta.
  3. Na naplnené prikryté kolieska si pomocou krájača na jablká len naznačím tvar (dá sa to aj bez krájača). Celú naplnenú vrstvu potom podľa toho vzoru prerežem ostrým nožom na 8 častí tak, aby zostali v strede spojené, stred nechávam nedotknutý. Každú jednotlivú nakrojenú časť potom obrátim – otočím vrchom dole (...o 180 stupňov). Vznikne tak pizzovník v tvare kvietka.
  4. Hotové kvietky - pizzovníky ukladám na plech vystlaný papierom na pečenie. Povrch natriem rozšľahaným malým vajíčkom.
  5. Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 25 minút. Sledujem. Každý pečie podľa svojej rúry.
  6. Chutia s čerstvým zeleninovým šalátom aj dipom podľa vlastnej chuti.