Pizzové slimáčiky (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Ked mám v chladničke, resp. v mrazničke nejaké zbytky salám, šuniek, syrov a slaninky, tak zvyknem urobiť narýchlo na poobedie tieto slimáky plnené, ako sa vraví," čo dom dal". Kúpim lístkové cesto a už pečiem.

21
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny na slimákov.
  2. Cesto rozvaľkáme na hr. cca 3 mm.
  3. Na rozvaľkané cesto poukladáme plátky šunky a navrstvíme postruhaný syr. Pokvapkáme kečupom, poprášime bylinkami(bazalka, oregano).
  4. Cesto zvinieme. Vzniknutý valec nakrájame na kúsky o hrúbke cca 2 cm.
  5. Pred ukladaním na plech , namočíme jednotlivé kusy do rozšlahaného vajca a dáme piecť.
  6. Je len na vás, aké suroviny použijete, ja som už dávala aj hriankovú zmes, údene masko a podobne. Prajem príjemné popoludnie s pizzovými slimáčikmi. Dobrú chuť.