Pizzové slimáčiky (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Ked mám v chladničke, resp. v mrazničke nejaké zbytky salám, šuniek, syrov a slaninky, tak zvyknem urobiť narýchlo na poobedie tieto slimáky plnené, ako sa vraví," čo dom dal". Kúpim lístkové cesto a už pečiem.
21 porcií |
20 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny na slimákov.
- Cesto rozvaľkáme na hr. cca 3 mm.
- Na rozvaľkané cesto poukladáme plátky šunky a navrstvíme postruhaný syr. Pokvapkáme kečupom, poprášime bylinkami(bazalka, oregano).
- Cesto zvinieme. Vzniknutý valec nakrájame na kúsky o hrúbke cca 2 cm.
- Pred ukladaním na plech , namočíme jednotlivé kusy do rozšlahaného vajca a dáme piecť.
- Je len na vás, aké suroviny použijete, ja som už dávala aj hriankovú zmes, údene masko a podobne. Prajem príjemné popoludnie s pizzovými slimáčikmi. Dobrú chuť.