Pizza so zelenou špargľou a mozzarellou fotorecept

tizian1cat - fotkatizian1cat, 6. mája 2011

Včera som zo špargle urobila nátierkový krém, ktorý som okrem na chlieb použila na spätzle, dnes som jeho zvyškom potrela pizzu miesto obligátnej rajčinovej omáčky. Cesto na pizzu je popisané v mojom recepte pizza caprese con rucola fresca, ale môžte kľudne použiť váš obľúbený recept. Ja som mala zamrazené posledné 2 časti cesta z čoho mi vyšli 4 minipizze. Zmizli ešte horúce a keďže špargľová sezóna trvá, bude viackrát repete.

2
porcie
20 minút
príprava
20 minút
na 220 °C

Suroviny

  ( mala som vlastné zamrazené)
 (recept viď nižšie medzi mojimi receptami)
200 g
200 g
50 g struhaný

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z cesta na pizzu si vyformujeme 2 veľké kruhy alebo 4 malé. Potrieme ich olivovým olejom.

    Pizza so zelenou špargľou a mozzarellou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potrieme korpusy nátierkou z varenej špargle.

    Pizza so zelenou špargľou a mozzarellou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rovnomerne rozložíme dobre odkvapkanú mozzarellu (vodu treba dobre vytlačiť) nakrájanú na tenké kúsky.

    Pizza so zelenou špargľou a mozzarellou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na vrch rozložíme oblanžírovanú špargľu - netreba ju dlho variť. Posypeme strúhaným pecorínom a dáme na plech s papierom na pečenie - ja ešte podsypem kukuričnou krupicou. Dáme do rúry vyhriatej na 220 stupňov na spodnú mriežku. Pešišmš asi 20 minút.

    Pizza so zelenou špargľou a mozzarellou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď je vrch do zlala opečený, necháme trochu vychladnúť na mriežke, lebo mozzarella je veľmi horúca a môžte si popáliť ústa(môžte mi veriť..:-))).

    Pizza so zelenou špargľou a mozzarellou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ako chutí studená, ešte neviem.....

    Pizza so zelenou špargľou a mozzarellou (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
nooo, tak špargle zdar... no nazdar-ja by som špargľu jedla celý rok, tak musím využiť toto špagľové obdobie. Je to taká perverzná zelenina - (to sa písalo v novinách... chichi) ale strááášne dobrá.

Pridaj komentár k receptu: