Pizza so zelenou špargľou a mozzarellou (fotorecept)

Autor receptu: tizian1cat

Včera som zo špargle urobila nátierkový krém, ktorý som okrem na chlieb použila na spätzle, dnes som jeho zvyškom potrela pizzu miesto obligátnej rajčinovej omáčky. Cesto na pizzu je popisané v mojom recepte pizza caprese con rucola fresca, ale môžte kľudne použiť váš obľúbený recept. Ja som mala zamrazené posledné 2 časti cesta z čoho mi vyšli 4 minipizze. Zmizli ešte horúce a keďže špargľová sezóna trvá, bude viackrát repete.

2
porcie
20 minút
príprava
20 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Z cesta na pizzu si vyformujeme 2 veľké kruhy alebo 4 malé. Potrieme ich olivovým olejom.
  2. Potrieme korpusy nátierkou z varenej špargle.
  3. Rovnomerne rozložíme dobre odkvapkanú mozzarellu (vodu treba dobre vytlačiť) nakrájanú na tenké kúsky.
  4. Na vrch rozložíme oblanžírovanú špargľu - netreba ju dlho variť. Posypeme strúhaným pecorínom a dáme na plech s papierom na pečenie - ja ešte podsypem kukuričnou krupicou. Dáme do rúry vyhriatej na 220 stupňov na spodnú mriežku. Pešišmš asi 20 minút.
  5. Keď je vrch do zlala opečený, necháme trochu vychladnúť na mriežke, lebo mozzarella je veľmi horúca a môžte si popáliť ústa(môžte mi veriť..:-))).
  6. Ako chutí studená, ešte neviem.....