Pizza rezne

michalina - fotkamichalina, 5. apríla 2013
Pizza rezne
Foto: michalina

Tento recept som vymyslela sama a robím ho uz niekolko rokov este sa nestalo aby niekomu nechutil :) Receptik mam zverejneny aj na mimibazare Zobraziť celý popisTento recept som vymyslela sama a robím ho uz niekolko rokov este sa nestalo aby niekomu nechutil :) Receptik mam zverejneny aj na mimibazare ale pridavam ho aj sem :)

30 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
1/2 ČL
1/2 ČL
2 PL
1/2 ČL
1/2 ČL
150 g
150 g
50 g
50 g
50 g
150 g




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia si narežeme na plátky, vyklepeme, osolíme ,okoreníme a opečieme z oboch strán na oleji iba chvíľočku, pretože mäsko sa potom dopečie v rúre.

  2. 2

    Nakrájame si šunku a salámu na rezančeky a trosku opečieme vo výpeku z masa do chrumkava (môžu sa k tomu pridať aj napr. šampiony alebo kukurica, olivy už každý vie s čím ma rad pizzu ) Pripravíme si kečupovú zmes z kečupu ,korenia na pizzu, solčanky (vegety) atd. Plátky mäsa si poukladáme na pekáč, každý potrieme kečupovou zmesou. Na kečupovú zmes navrstvíme zmes šunky a salámy. Na koniec nastrúhame tvrdý syr eidam na hrubšom strúhadle a navrstvíme na pripravene mäsko .Nakoniec podleje troskou vody a pečieme v rúre. Ja v mojej elektrickej rúre pečiem približne 45 min na 200 stupňov, niekedy nechám o 5-10 min viac aby bol syr pekný zlatistý..

    Pizza rezne - obrázok 2
  3. 3

    Sú úžasné u nás doma sa robia veľmi veľmi často. Ja som ich podávala s ryžou a kroketkami ale sú super aj s zemiakovou kasou

Diskusia k receptu

kimlo
Určite mi to bude chutiť, vyskúšam! :-)
mirop
recept jak vysity pre mimibazar.... kecup, vegeta, eidam.. a jedeeeeem
michalina
Kludne ak ma niekto vyhrady nemusi pouzit vegetu :) a co sa tyka kecupu aj domaci moze byt :)
tassiedevil
nechápem prečo majú mnohí výhrady voči vegete? vegeta sa už vyrába od roku 1959 a keby to bolo také nezdravé, tak by to už boli dávno zastavili, jediný problém z vegetou je u niektorých ľudí vyvoláva alergické reakcie...ale nikde nie je dokázané že spôsobuje vytváranie rakoviny...autor jedného článku to vystihol najlepšie,keby to bolo také zlé, tak v čínskych štvrtiach by už ulice boli naplnené mrtvolami do hrúbky dvoch metrov..číňania používajú hodne MSG v ich kuchyni a nevyzerá to na to že ich ubúda...
tiginko
@tassiedevil tu nejde ani tak veľmi o zdravie, ale o chuť jedál. Poznám ľudí, ktorým už nechutí žiadne jedlo bez nej. Na všetko si to sypú, nevedia si už vôbec vychutnať jedlo s jeho základnými chuťami, tie sú doslova prebité. Všetko musí mať vegetovú príchuť, ako keby sa stávali na vegete závislými. Je to škoda, veď sa dá aj bez nej... ale tento recept nie je len o vegete ...
tassiedevil
@tiginko , rozhodne súhlasím..ale ako sledujem veľa ludí sa jej stráni ako čert svätenej vody.:))pokiaľ je to v miere tak je to v poriadku..ako všetko ostatné...rozumiem že recept nie len o vegete, ale niekto nadškrtol vegetu, preto ma to zaujalo, nič v zlom...a tie pizza rezne vyzerajú dobre:))))
alena45
včera práve som povedala čašníčke, kde chodievam obedovať, že tie polievky sú všetky akoby z prášku robené. A ona mi povedala, že oni z prášku nerobia, možno to robí vegeta. Ale do všetkých musia dávať vegetu ? Ja ju vôbec nepoužívam. A od vedľajšieho stolu sa ozval pán, a to ako varíte ? Vy asi ani neviete variť, že ?
ingu
Ak som si dobre všimla tak v recepte je uvedená Solčanka nie vegeta.
Solčanku používam pretože neobsahuje glutaman a dokonca sa dá kúpiť aj
s morskou soľou. Má aj ocenenie slovak gold.
michalina
Joj ludia ale ved tento recept nieje len o vegete alebo koreni nech si kazdy pouzije ake uzna za vhodne :) skoda ze sa tu rozvirila takato debata chcela som sa len podelit s vami o skvely recept....
ejmepb
vegetu si robím doma, kečup tiež, zbytok každému co chutí, za vyskúšanie stojí. Dík za tip.
broninka
vyzerajú fajnové, určite vyskúšam, také som ešte nerobila :-)
adustek
mňam tak toto môže byť super :) vďaka za recept
evanaaa
To tu takto od určitého času funguje ( lebo vždy to nebolo), niekto dá recept, ďalší pripomenie a skritizuje jednu s tých surovín, ktoré sa priečia zdravému životnému štýlu(?) a už to ide: Bez ohľadu na recept sa rozvinie diskusia a je to pesnička stále na jednu melódiu - načo a prečo tam ide vegeta, kečup, atď. Ak sa vám recept nepáči, neurobíte ho, ak ano, spravíte a upravíte si podľa seba, ale stále spomínať to isté dookola- akože, všetci ste nenormálni ak tak varíte.....priznám sa,a j ja niekedy, ak nie vždy vylepším chuť jedla Solčankou alebo Zdravitou, ale nie vždy. Ve´d nechajte, nech si každý robí po svojom, to, že vy varíte zdravšie vám nik neberie, ale netreba to spomínať a rozoberať vždy, ak sa niekde vyskytne niektorá z tých "zatratených" surovín. Mám s toho zlý pocit a nielen ja. Tak mi prepáčte. Mne sa recept pozdáva, či už s "tým" alebo bez "toho".
mata3636
Presne tak, @evanaaa , plne s Tebou súhlasím. Ved nezjeme každý deň kilo kečupu, balenie vegety, apod. Je to ako hon na čarodejnice. Ja napríklad nemám rada "morské príšery", ale rada si recept prečítam, pokochám sa fotkami. Podľa logiky niektorých tu by som mala pod každý taký rcp napísať: pekné na pohľad, ale ja by som to nejedla. Ved je to trápne. Každý strojcom svojho šťastia, v tomto prípade aj zdravia. Myslím, že v dnešnej dobe, ked sa na nás valia informácie z každej strany, si každý vie zistiť, čo áno, čo nie, z čoho bez obmedzenia a z čoho s mierou. Raz za dva mesiace bundás kenyér s kečupom nikoho nezabije :-)
hviezdickaz
@evanaaa ,mas uplnu pravdu, ale to by si tu par ludi nemohlo rypnut ( ved nejaky ten dovod sa vzdy najde, a nemusi to byt len vegeta ci kecup ) a riesia to tu na dalsich x komentarov ...
havino
ja to tu tiež nechápem, dookola, kečup, vegeta, opakujúce sa recepty... kruci, ved si ju/ho dá na tanier ten kto chce. Čo tu robíte osvetu dookola a stále? ja ked som mala 24 rokov, ako má autorka, kečup som valila do seba jedna radosť. Možno príde den, že aj ona ho prestane použivať. Prečo sa potom predáva, plné regále sú ho v obchodoch, asi preto, že je pre ľudí a na jedenie nie? Moj syn pečený chlieb vo vajci natretý syrokrémom bez kečupu by nezjedol. A čo teraz? Už si svoju super gastronomiu nechajte pod svoje recepty. Toto nie je ani kritika, toto je výsmech z receptu. že je v ňom kečup a vegeta.
1x kakao
natali
výborne vymyslené a je to skoro ako dva v jednom :)) teda pizza aj kura :) ukladám si
rennatte
@evanaaa , suhlasim s tebou,,,aj ja mam doma vegetu, aj kupovany kecup, aj bujon by sa nasiel v chladnicke, preco nie? ved to je dochucovadlo a nepouzivam to na kila a kazdy den, skor by som smerovala na ten nazov pizza a to len preto ze som pred chvilou reagovala na tento recept  varecha.pravda.sk/recepty/fitness-pizza-alias-zdrava-plac...

tu sa do autorky baby pustili kvoli nazvu receptu,,,a ako vidim tak skor tu to nieje v poriadku, lebo tento recept nema s pizzou nic spolocne,,,ani ten kecup, lebo aj ten je mnohokrat len ako nahrada za rajcinovu omacku, ktora sa pouziva na pizzu, cize taliansky slany kolac a teda tu ziaden kolac nevidim....toto je kuracina na kecupe so salamou a syrom, ja som si recept pozrela, viem ze ho robit nebudem, ani si ho neukladam, len reagujem na komentare
michalina
@rennatte no cudovali by ste sa ale moj brat ked to jedol prvykrat hned povedal ze mu to pripomina pizzu :) tak myslim ze to ma nieco spolocne s pizzou uz len to ze na pizzu sa davaju veci ako salama, kukurica, olivy, syr atd...ale to je jedno.... myslim ze je na kazdom ako si pomenuje recept.
fred
Fred dnes 16.25 Určitě to bude moc dobré už to jdu vyzkoušet




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia