Pizza muffinky

diabambulka - fotkadiabambulka, 17. januára 2011
16
porcií
20 minút
na 190 °C

Suroviny

300 g
1 PL
1/2 čajovej lyžičky
1 čajová lyžička
1/2 čajovej lyžičky
1 strúčik
1 ks
250 ml
60 ml
60 g
60 g, prípadne kto čo má rád /olivy, paradajky, cibuľa, alebo ešte syr na posypanie vrchnej časti muffinky/




Postup

  1. 1

    Tvrdý syr nastrúhame na hrubšie slížiky a salámu nakrájame na menšie kúsky. Múku, kyp. prášok, sódu bikarbonu, soľ, bazalku, a prelisovaný cesnak zmiešame vo väčšej miske. V druhej menšej miske si zmiešame vajce, mlieko a olej. Pridáme k suchým ingredienciám a zmiešame. Potom pridáme syr, salámu, prípadne nakrájané olivy a premiešame. Cesto naložíme do muffinovej formy, aby zaplnili 3/4 formičky. Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 190°C cca 20 minút. Ak chceme pridať postrúhaný syr ešte aj na vrch muffinky posypeme ho cca 5 minút pred koncom pečenia. Po vybratí z rúry necháme ešte 5 minút na plechu a potom ich povyberáme a necháme vychladnúť. Cesto je na 16 muffinov.

    Pizza muffinky - obrázok 1
  2. 2

    Dobrú chuť:-)))

Diskusia k receptu

ketty3811
tak toto sa mi páči.Ja sladké veľmi nemusím,takže toto bude niečo pre mňa.A vyskúšam hneď zajtra.:-)
dorisa
Krasne, vyskušam, mnam, radšej idem spať,lebo som hladná. Receptík si ukladám, perfektná inšpirácia.
zuzu1986
slaná verzia napadla už aj mňa, len ešte som sa nedonútila ju vyskúšať :) super, určite urobím :)
piczur
pizzové veci milujem, muffinky milujem = ideálne spojenie pre mňa. Ďakujem ukladám, kuchtím.
kucharticko
Mám veľmi rád pizzu a pizzove muffinky musia byť ešte lepšie.
Ukladam do kk
cica2
vyzerajú perfektne a kedže pizzu velmi ľúbime, vyskúšam aj takto!Ďakujem za receptík:))
lenosko
@Diabambulka urobila som všetko tak ako je v recepte a tie muffiny vôbec nie sú slané, sú skôr také sladšie. Kde sa mohla stať chyba? ;-(
diabambulka
ahoj lenosko, čo ma napadá kde sa mohla stať chyba je cukor, nepolílil (a) si sa s množstvom cukru? lebo 15g to je tak slabšia, alebo rovná PL cukru.
lenosko
@Diabambulka všetko som dodržala, presne na gramy odvážila... aj na ten cukor som si dala pozor. Použila som polotučné trvanlivé mlieko Pilos (z Lidla), slanú šunku, syr Kravička - nemá tú sladšiu chuť ako niektoré tvrdé syry, čierne olivy, zelené olivy - tie boli dosť slané.
Môj drahý ochutnal a ospravedlnil sa že to nedoje. Pes mi skoro urval ruku, musela som mu pol mufinky namrviť :-D Dnes ráno chutia úplne ináč, ale aj tak nie sú slané. S kolegyňou sme ich práve podrobne skúmali, tiež nevedela určiť chuť ani čo je tam také divné - ale zjedli sme :-)
diabambulka
skúsim ešte pozrieť receptík, či som sa pri odpisovaní nepomýlila...aj to sa mohlo stať :-(
diabambulka
lenosko, no našla som lebo mi to vrtalo v hlave a veľmi ma to mrzelo, tak ten cukor tam vôbec nejde, idem receptík hneď opraviť, ďakujem, že si ma na to upozrnila...ahoj a prepáč
lenosko
@ diabambulka Dakujeeeem, coskoro to vyskusam znova :-)
diabambulka
vyskušaj ešte do cesta daj čerstvy cesnak prelisovaný je aromatickejší ako sušený, poprípade pizza korenie na vylepšenie, vyskúšaj ešte surové cesto poprípade vylepši a podeľ sa s nami :-) ďakujem a držím palčeky
ola111
@diabambulka ,robila som ich včera,sú výborné,vláčne ešte aj dnes,odteraz budú často,len ten cesnak som vynechala :)))
diabambulka
@ola111 tak to si ma potešila, že sa u vás môj receptík udomácnil , podaril sa...veď nie každý je na sladké, veru ja som robila pred nedávnom chlapskú štrúdľu od goronka a veru príjemná zmena také slané pečivko :-)))