Linecké pečivo
Linecké pečivo

Pistáciové koláčiky fotorecept

nikola166 - fotkanikola166, 16. decembra 2021
Pistáciové koláčiky (fotorecept)
Foto: nikola166

Popri tradičných vianočných koláčikoch som chcela upiecť aj niečo neobyčajné a výber padol na tieto pistáciové linecké koláčiky. Inšpirovala ma úžasná cukrárka a blogerka Míša Landová. Recept na cesto je od nej, krém som si upravila.
Zdroj: Míša Landová

25
porcií
30 minút
príprava
10 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
145 g
80 g mleté nesolené
60 g
110 g
1 ks
Krém:
1 bal.
125 g
80 g
pár kvapiek
250 ml
Na zdobenie:
 mleté

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z uvedených surovín vypracujeme cesto.

    Pistáciové koláčiky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zabalíme ho do fólie a necháme v chladničke odležať niekoľko hodín.

    Pistáciové koláčiky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na tenký plát a vykrajujeme rôzne tvary.

    Pistáciové koláčiky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie (v mojom prípade na silikónovú podložku air mat) a pečieme vo vyhriatej rúre na 170 °C približne 8-10 minút.

    Pistáciové koláčiky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Z mlieka a pudingového prášku uvaríme hustý puding, necháme úplne vychladnúť.

    Pistáciové koláčiky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Maslo s cukrom vymiešame do peny.

    Pistáciové koláčiky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Po lyžiciach pridávame vychladnutý puding.

    Pistáciové koláčiky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pridáme kvapku mandľovej arómy, prípadne kto má, môže pridať 1-2 PL pistáciovej pasty pre ešte intenzívnejšiu chuť. Ja som si ju už nestihla zaobstarať. Vymiešame hladký krém.

    Pistáciové koláčiky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Krémom naplníme cukrárske vrecko. Vychladnuté koláčiky zlepíme po dvoch pripraveným krémom.

    Pistáciové koláčiky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Bielu čokoládu rozpustíme nad parou. Ak je hustá, pridáme trochu kokosového oleja, prípadne kakaového masla. Koláčiky namáčame v čokoláde a ozdobíme sekanými pistáciami. Skladujeme na chladnom mieste. Cesto je fantastické, rozplýva sa na jazyku. Vyšlo mi 25 už zlepených kúskov, ale použila som tvary rôznej veľkosti. Odporúčam pripraviť z dvojitej dávky.

    Pistáciové koláčiky (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha