Pistáciové koláčiky fotorecept
Popri tradičných vianočných koláčikoch som chcela upiecť aj niečo neobyčajné a výber padol na tieto pistáciové linecké koláčiky.
Inšpirovala ma úžasná cukrárka a Zobraziť celý popisPopri tradičných vianočných koláčikoch som chcela upiecť aj niečo neobyčajné a výber padol na tieto pistáciové linecké koláčiky.
Inšpirovala ma úžasná cukrárka a blogerka Míša Landová. Recept na cesto je od nej, krém som si upravila.
Zdroj: Míša Landová
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 145 g |
|
| 80 g mleté nesolené |
|
| 60 g |
|
| 110 g |
|
| 1 ks |
|
| Krém: | |
| 1 bal. |
|
| 125 g |
|
| 80 g |
|
| pár kvapiek |
|
| 250 ml |
|
| Na zdobenie: | |
|
|
|
| mleté |
|
Postup
-
1
Z uvedených surovín vypracujeme cesto.
-
2
Zabalíme ho do fólie a necháme v chladničke odležať niekoľko hodín.
-
3
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na tenký plát a vykrajujeme rôzne tvary.
-
4
Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie (v mojom prípade na silikónovú podložku air mat) a pečieme vo vyhriatej rúre na 170 °C približne 8-10 minút.
-
5
Z mlieka a pudingového prášku uvaríme hustý puding, necháme úplne vychladnúť.
-
6
Maslo s cukrom vymiešame do peny.
-
7
Po lyžiciach pridávame vychladnutý puding.
-
8
Pridáme kvapku mandľovej arómy, prípadne kto má, môže pridať 1-2 PL pistáciovej pasty pre ešte intenzívnejšiu chuť. Ja som si ju už nestihla zaobstarať. Vymiešame hladký krém.
-
9
Krémom naplníme cukrárske vrecko. Vychladnuté koláčiky zlepíme po dvoch pripraveným krémom.
-
10
Bielu čokoládu rozpustíme nad parou. Ak je hustá, pridáme trochu kokosového oleja, prípadne kakaového masla. Koláčiky namáčame v čokoláde a ozdobíme sekanými pistáciami. Skladujeme na chladnom mieste. Cesto je fantastické, rozplýva sa na jazyku. Vyšlo mi 25 už zlepených kúskov, ale použila som tvary rôznej veľkosti. Odporúčam pripraviť z dvojitej dávky.









Ďakujem pekne🙂
ďakujem :)