Pistáciová torta
Helena Kohútová
cukrárka kaviarne Sissi v Trenčíne, 15. decembra 2013
cukrárka kaviarne Sissi v Trenčíne, 15. decembra 2013
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
15
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
45 minút
na 180/174 °C
na 180/174 °C
Postup
-
1
Cesto: Vymiešame žĺtky s cukrom. Pridáme múku s práškom do pečiva a olej s maslom. Zmes vložíme do tortovej formy s priemerom 26 cm. Forma musí byť vymastená a zmes natlačíme aj po bokoch a dáme piecť na päť minút pri teplote 180 °C. Po piatich minútach vyberieme z rúry, necháme vychladnúť a nalejeme vychladnutú plnku.
- 2
Plnka: Bielu čokoládu roztopíme nad parou, pridáme smotanu, mlieko, pastu a pistáciové oriešky. Zmes odložíme zo sporáka a už do vlažnej zmesi pridáme vajcia a ručne vyšľaháme. Vychladnutú plnku nalejeme na vychladnuté cesto a dáme piecť do rúry na 40 minút pri teplote 174 °C.
- 3
Zákusok vyberieme z rúry, necháme vychladnúť, posypeme práškovým cukrom a dáme na päť hodín do chladu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
blog.giallozafferano.it/ricetteditina/torta-di-pistacchi/...
aj ja som tu davnejsie robil jablkovy kolac a nic nema spolocne so slovenskou tortou aj ked sa tak vola .
varecha.pravda.sk/recepty/torta-di-mele-con-lo-yogurt-/19...